Το Fisker Ocean «προσγειώνεται» στην Ευρώπη – Δείτε τις τιμές


Την Βαρκελώνη διάλεξε η Fisker για να κάνει τα αποκαλυπτήρια της SUV πρότασης στην Ευρώπη. Δείτε αναλυτικά τις εκδόσεις και τις τιμές.

  • 11/2/2022

To Fisker Ocean βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επίσημη ευρωπαϊκή του παρουσίαση του η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της έκθεσης τηλεπικοινωνιών Mobile World Congress που γίνεται κάθε χρόνο στην Βαρκελώνη. Θυμίζουμε ότι το μοντέλο έχει ήδη παρουσιαστεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελεςτο 2021.

Για όσους απορούν γιατί η εταιρεία διάλεξε στην περίπτωση της Ευρώπης μια τεχνολογική έκθεση που παρουσιάζονται smartphones, θα πρέπει σημειωθεί πως πρόκειται για μία πρακτική που συνηθίζουν αρκετοί μικροί κατασκευαστές ώστε τα μοντέλα τους να τραβήξουν περισσότερο το ενδιαφέρον.

Τo Fisker Ocean θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο του 2022 και θα έχει μήκος 4.78 m, ύψος 1.99 m, ύψος 1.63 m και το μεταξόνιο θα είναι 2.92 m. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από άλλες αντίστοιχες προτάσεις της αγοράς όπως τη Mustang Mach-E, το Volkswagen ID.4 και το Toyota bZ4X. Παρά τις αμερικανικές ρίζες η κατασκευή του θα γίνεται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Magna Steyr στην Αυστρία.

Από εκεί και πέρα στο εσωτερικό η Fisker διάλεξε να βαδίσει σε eco-friendly μονοπάτια χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο ανακυκλώσιμα υλικά ενώ δεσπόζει η μεγάλη οθόνη με διάμετρο 17.1 ίντσες που έχει τη δυνατότητα να περιστραφεί όταν το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται εν κινήσει.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του συναντάμε το California Mode που ανοίγει ταυτόχρονα όλα τα παράθυρα και την ηλιοροφή επιτρέποντας στον αέρα να εισέλθει ανεμπόδιστα στο εσωτερικό, αλλά και το Limousine Mode που δίνει τη δυνατότητα στους πίσω επιβάτες να πάρουν τον έλεγχο του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος.

Στις μπαταρίες συναντάμε ένα σύστημα της κινεζικής CATL και επιτρέπει στην αρχική έκδοση των 279 PS SUV να κινείται μεταξύ των φορτίσεων για περίπου 440 km. Στις υπόλοιπες προτάσεις της γκάμας συναντάμε τα πακέτα Ultra και Extreme τα οποία συνοδεύονται με δύο ηλεκτροκινητήρες, με το πρώτο να αποδίδει 547 PS και να έχει 610 km αυτονομία και το δεύτερο 558 PS και 630 km αυτονομίαμ αντίστοιχα.

Αναφορικά τώρα με τις τιμές, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η τιμή του μοντέλου στην αγορά της Γαλλίας αναμένεται να ξεκινά από τις 41.900 €, στην έκδοση Ultra θα ανεβαίνει στις 57.500 € και στην κορυφαία πρόταση θα φτάνει τις 69.950€. Την ίδια στιγμή αναφέρεται ότι θα υπάρχει και μία ακόμα έκδοση που θα φέρει στην οροφή ηλιακά panels και θα αυξάνουν την αυτονομία του οχήματος.