To ηλεκτροκίνητο BYD Han έρχεται στη Ευρώπη


Η κινεζική BYD θα διαθέσει το ηλεκτροκίνητο HAN και στην ευρωπαϊκή αγορά εντός της χρονιάς για να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/5/2020

Εκπρόσωπος της BYD επιβεβαίωσε ότι κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα εισάγει το Han, το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, και στην Ευρώπη για να αυξήσεις τις πωλήσεις του αλλά και να ανταγωνιστεί την Tesla και το Model 3, το οποίο θεωρεί άμεσο εμπορικό ανταγωνιστή του. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Han έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 605 km (κατά το πρωτόκολλο «NEDC»), για τη δικίνητη εκδοχή του και με τις μπαταρίες 77 kWh. Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο διατίθεται και με μικρότερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες 65 kWh και μέγιστη θεωρητική αυτονομία 506 km (κατά «NEDC»). Οι μπαταρίες είναι σιδήρου φωσφορικού λιθίου και συνιστούν μια συστοιχία την οποία ονομάζουν «Blade Battery» και έχει μικρότερες διαστάσεις και βάρος.

Το Han διατίθεται σε έκδοση τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 222 PS όσο και με δύο. Σε αυτή, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς είναι 494 PS και, όπως ανακοινώνει η BYD, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 3,9 sec. Το μοντέλο θα διαθέτει τη δυνατότητα ασύρματου δικτύου 5G για να εξυπηρετεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης «DiPilot» και καλό επίπεδο εξοπλισμού. Οι διαστάσεις του είναι 4.980 mm μήκος, 1.910 mm πλάτος και 1.495 mm ύψος, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.920 mm. Όπως ανακοίνωσε η BYD, η τιμή πώλησής του στις διάφορες χώρες της Ευρώπης υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 45.000-55.000 ευρώ.