Το Polestar Ο2 Concept μετατρέπεται στο Polestar 6


Η Polestar ετοιμάζεται να μετατρέψει ακόμα ένα concept car της σε όχημα παραγωγής, καθώς έρχεται το Polestar 6 που θα βασίζεται στο Polestar O2.

  • 17/8/2022

Το Polestar O2 παρουσιάστηκε στις αρχές του 2022, ως προπομπός για το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρείας.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο είναι ένα roadster 2 συν 2 θέσεων το οποίο διαθέτει αφαιρούμενη γυάλινη οροφή. Βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι της Polestar η οποία αποτελείται κυρίως από αλουμίνιο (και η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά μοντέλο παραγωγής της στο Polestar 5 που αναμένεται να παρουσιαστεί ως το 2024).

Το O2 δείχνει και τον αισθητικό προσανατολισμό που έχει επιλέξει η εταιρεία για τα μελλοντικά μοντέλα της. Σύμφωνα με τον Maximilian Missoni, επικεφαλής στο τμήμα Σχεδιασμού της Polestar, «το πρωτότυπο συνδυάζει τις φιλοδοξίες μας για τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία με ένα εκπληκτικό σχήμα που δημιουργεί συναισθήματα. Με αυτό, δείχνουμε πραγματικά τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε αναφορικά με τη σχεδιαστική γλώσσα μας». 

Τώρα, η σουηδική εταιρεία πρόκειται να περάσει όσα έδειξε μέσω του O2 στο νέο της roadster, ονόματι Polestar 6, που αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2026.

Τόσο αυτό, όσο και το Polestar 5, θα κατασκευαστούν με την ίδια αρχιτεκτονική 800 volt, που επιτρέπει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση όταν μπαίνει σε φορτιστή DC.

Αν θεωρήσουμε ότι το Polestar 6 θα φέρει αρκετά στοιχεία από το O2, έχει σημασία να δει κανείς τι επιδόσεις έχει το concept.

Σύμφωνα με τους Σουηδούς, το O2 concept car διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 884 hp και 900 Nm ροπής, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται εντός 3,2 δευτερόλεπτων.