To smart #3 αποκτά νέα βασική έκδοση, φθηνότερη κατά 5.000€ - H τιμή στη Γερμανία


Η γκάμα του ηλεκτρικού SUV Coupe της smart εμπλουτίζεται με καινούρια εισαγωγική έκδοση, που χρειάζεται 5,8 sec. για τα 0-100 km/h.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SMART MEDIA EUROPE
  • 30/11/2023

Η smart παρουσίασε το #3 στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, στα μέσα του περασμένου Απριλίου και έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες για το ηλεκτρικό sport SUV coupe μοντέλο της στις αρχές του φθινοπώρου.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το smart #3 διαθέτει 4 εκδόσεις: την Proplus, την 25th Anniversary Edition, την Premium και την BRABUS. Πλέον, στο πλαίσιο του μεγάλου ευρωπαϊκού test-drive που πραγματοποιήθηκε στη Μαγιόρκα, έγινε γνωστό ότι γίνεται πιο προσιτό, αποκτώντας καινούρια εισαγωγική έκδοση.

Ο λόγος για την Pro, η οποία απευθύνεται κυρίως σε όσους μετακινούνται σε αστικούς ιστούς, προσφέροντας αυτονομία 325 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 49 kWh και υποστηρίζει φόρτιση 130 kW σε ταχυφορτιστή, στον οποίο χρειάζονται λιγότερα από 30 λεπτά για να «γεμίσει» από το 10% στο 80%. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 272 PS, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 5,8 sec. για τα 0-100 km/h.

Η νέα έκδοση διαθέτει LED προβολείς, πανοραμική οροφή, ζάντες 19 ιντσών, ηλεκτρικά ανοιγόμενη θύρα πορτμπαγκάζ, αυτόματο σύστημα κλιματισμού, κάμερα 360 μοιρών με 8 αισθητήρες παρκαρίσματος και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού.

Επιπλέον, υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 9,2 ιντσών με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και οθόνη 12,8 ιντσών για το σύστημα infotainment. Σύμφωνα με τη φίρμα, η νέα εισαγωγική έκδοση Pro αποτελεί ελκυστική πρόταση, προσφέροντας ανταγωνιστική σχέση αξίας/τιμής. «Το smart #3 δε διαθέτει μόνο δυναμική εξωτερική σχεδίαση, αλλά προσφέρει και υψηλές επιδόσεις», τόνισε ο CEO της smart Europe, Dirk Adelmann.

To νέο smart #3 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Ιταλία, Ολλανδία και Αυστρία μέχρι το τέλος του 2023, ενώ από τις αρχές του 2024 θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Η καινούρια εισαγωγική έκδοση Pro κοστίζει 38.490 € στη Γερμανία και καθίσταται η φθηνότερη, «εκτοπίζοντας» την Proplus, η οποία έχει τιμή 43.490 €. Ακολουθούν, πάντα στη γερμανική αγορά, η έκδοση Premium με 46.490 €, η 25th Anniversary Edition με 46.990 € και η BRABUS με 50.990 €.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25 χρόνια Smart: Από το μικροσκοπικό fortwo στο #1 – Μία ιστορία γεμάτη επιτυχίες

Επίσημο: Έρχεται ο διάδοχος του «κλασικού» smart fortwo

To smart #1 «έφτασε» στην Ευρώπη, αλλά δε φαντάζεστε πότε θα έρθει στην Ελλάδα (photos)