Το Trinity φέρνει τα πάνω κάτω στη VW - Νέα πλατφόρμα και αυτονομία άνω των 1.000 km


Την έναρξη μιας νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων θα σηματοδοτήσει το Volkswagen Trinity, όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για την ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN
  • 13/10/2022

Η Volkswagen έχει στα σχέδιά της την κατασκευή ενός πρωτοποριακού ηλεκτρικού οχήματος που θα καταφτάσει το 2026 και θα ονομάζεται Trinity. Ο γερμανικός κολοσσός έχει αρχίσει ήδη να αποκαλύπτει νέα στοιχεία που θα φέρει το όχημα, εντείνοντας την προσμονή των εν δυνάμει πελατών του.

Πριν λίγους μήνες, είχε γίνει γνωστό ότι το νέο ηλεκτρικό όχημα της VW θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Wolfsburg, του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει σε περίπου ένα χρόνο, την άνοιξη του 2023.

Το Trinity αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα του εξηλεκτρισμού της εταιρείας, αλλά και του ομίλου VAG συνολικά, καθώς η Volkswagen θα εξελίξει πολύ τους διαμορφωτές που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μοντέλου. Αυτό θα ανοίξει μία νέα πόρτα στην εξέλιξη των οχημάτων γενικότερα, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής και ανάπτυξης.

Η Volkswagen λάνσαρε τη νέα πλατφόρμα της, πάνω στην οποία θα βασίζεται το Trinity αλλά και όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας, και κατ' επέκταση όλων των υπολοίπων εταιρειών που δρουν υπό τη σκέπη του του ομίλου VAG. Η πλατφόρμα SSP θα αναλάβει δράση από το 2025 και έπειτα, και θα δίνει έμφαση στην τεχνολογία και το λογισμικό.

Σε σχέση με την πλατφόρμα MQB που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για τα αυτοκίνητα με ΜΕΚ, η SSP θα προσφέρει σημαντικά λιγότερους συνδυασμούς, όσον αφορά τις τροποποιήσεις και τις επιλογές που θα έχει ένας οδηγός, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η εξατομίκευση θα είναι μειωμένη. Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις δε θα γίνονται πάνω στην πλατφόρμα, αλλά μέσω του λογισμικού.

Εκτός αυτού, η Volkswagen σκοπεύει να μειώσει την γκάμα της χρωματικής παλέτας που προσφέρεται για τα οχήματά της, περιορίζοντας τις επιλογές χρωματισμού στις 5.

Το Trinity, η ονομασία του οποίου είναι προσωρινή, όσο αυτό βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, θα έχει ταχύτατους χρόνους φόρτισης που θα αγγίζουν τα 5 λεπτά, στατιστικό που οφείλει στην πανίσχυρη μπαταρία του, η οποία θα προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 km!

Ένα από τα πιο σημαντικά και αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Trinity θα είναι η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, με το νέο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen να είναι το πρώτο μοντέλο που κατορθώνει να αγγίξει αυτό το επίπεδο. Η τεχνολογία δε θα εφαρμόζεται μόνο σε αυτοκινητοδρόμους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και μέσα στην πόλη, προσφέροντας μία νέα, εξελιγμένη πραγματικότητα στον κόσμο της αυτοκίνησης και του αυτοματισμού.