Toyota FT-Se: Το εντυπωσιακό concept στρώνει χαλί για την επιστροφή του MR2 στους δρόμους (photos)


Η Toyota καταλαμβάνει την κεντρική σκηνή του Japan Mobility Show και τραβά το κάλυμμα από το φουτουριστικό FT-Se που φέρει τα σήματα της Gazoo Racing 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 25/10/2023

Στα τέλη του 2021, η Toyota παρουσίασε μια σειρά από ηλεκτρικά concept cars που μέχρι και σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα σημαντικά για την εξέλιξη της γκάμας της. Ένα από αυτά ήταν και το Sports EV, το οποίο λεγόταν ότι θα αποτελούσε τον «προάγγελο» του MR2 νέας γενιάς.

Τώρα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία καταλαμβάνει την κεντρική σκηνή του Japan Mobility Show και τραβά το κάλυμμα από το FT-Se, την εξέλιξη εκείνου του concept car. Συνδυάζοντας το γεγονός ότι το FT-Se φέρει σήματα της Gazoo Racing και το ρεπορτάζ που θέλει τον αγωνιστικό βραχίονα της Toyota να επιμελείται το επόμενο MR2, είναι πολύ πιθανό το νέο concept της Toyota να είναι πράγματι, εκείνο που θα περάσει τελικά στην παραγωγή.

Η πορτοκαλί βαφή κι η μαύρη οροφή έχουν διατηρηθεί από το Sports EV, όμως λείπουν οι εισαγωγές αέρα που είχε η προηγούμενη έκδοση στο πλάι. Άλλη μία αλλαγή αφορά την οροφή, η οποία στο προηγούμενο concept ήταν αφαιρούμενη, ενώ εδώ είναι σταθερή και το όχημα έχει πάρει coupe μορφή. Από εκεί και πέρα η Toyota δεν έχει δημοσιοποιήσει κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό του οχήματος. 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η σειρά φωτογραφιών που δείχνουν το FT-Se εν δράσει στην πίστα, με τους Ιάπωνες να έχουν τοποθετήσει στο πίσω μέρος μια σταθερή αεροτομή. Όσο για το εσωτερικό, εκεί η ιαπωνική εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο περιβάλλον, που δε μοιάζει σε τίποτα με τις καμπίνες των GR86 και Supra. Το yoke τιμόνι κι οι οθόνες αφής δίνουν έναν τεχνολογικά προχωρημένο αέρα. Ένας επίπεδος ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του ταμπλό, πάνω από το τιμόνι.

Η Toyota δεν έχει επιβεβαιώσει την «προαγωγή» του FT-Se από concept car σε μοντέλο παραγωγής, όμως οι πιθανότητες είναι με το μέρος τόσο εκείνου, όσο και του MR2, το οποίο, αν όντως το πρότζεκτ υλοποιηθεί, θα επιστρέψει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στους δρόμους.