Toyota Sport Crossover: Το εντυπωσιακό EV των Ιαπώνων έρχεται στην Ευρώπη το 2025 (photos)


Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια του Kenshiki Forum που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA EUROPE MEDIA
  • 4/12/2023

Η Toyota επιταχύνει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού της, ανακοινώνοντας την έλευση νέων, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2026. Ένα εξ αυτών είναι το Urban SUV Concept, το οποίο θα βαδίσει στα «χνάρια» του Toyota Yaris Cross, με ημερομηνία κυκλοφορίας το 2024.

Στο πλευρό του, η Toyota παρουσίασε, κατά τη διάρκεια του Kenshiki Forum που διοργανώνει κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, το Sport Crossover Concept, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το 2025.

Πρόκειται για ένα όχημα με κομψή, αεροδυναμική σιλουέτα, όπως αναφέρει η εταιρεία, το οποίο θα προσφέρει βέλτιστη άνεση σε συνδυασμό με την πρακτικότητα των μεγάλων αποθηκευτικών χώρων. Οι Ιάπωνες έχουν υιοθετήσει καμπυλωτό σχεδιασμό στο πίσω μέρος, που θυμίζει fastback, με σκοπό το Sport Crossover να γίνει το «έμβλημα» της γκάμας ηλεκτρικών προϊόντων τους.

Η εξέλιξη του συγκεκριμένου έχει γίνει σε συνεργασία με την BYD, η οποία θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στον τομέα των μπαταριών. Μάλιστα, το Sport Crossover Concept είχε ήδη αποκαλυφθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον περασμένο Απρίλιο, στη μορφή του bZ Sport Crossover Concept, όμως τότε δεν είχε γίνει γνωστό ότι θα ήταν διαθέσιμο και στην Ευρώπη, αφού οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν κάνει λόγο αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Βέβαια, ούτε τότε, ούτε και τώρα, η Toyota έδωσε στο φως λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος. Περισσότερα στοιχεία θα αποκαλυφθούν όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου που θα περάσει στην παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο Toyota Yaris Cross με περισσότερη ισχύ και ανανεωμένη σχεδίαση (photos)

Τα ηλεκτρικά της Toyota θα έχουν «μηχανικό» κιβώτιο ταχυτήτων, συμπλέκτη και στροφόμετρο!

Έτσι θα μοιάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser (photos)