Έτσι θα μοιάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser (photos)


Το πρώτο EV Toyota Land Cruiser πλησιάζει, με τους ανεξάρτητους σχεδιαστές να εμπνέονται από το πρωτότυπο και «αποκαλύπτουν» τη σχεδίασή του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 10/11/2023

Πριν μερικές εβδομάδες, η Toyota παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Japan Mobility Show το Land Cruiser Se Concept, το πρώτο μοντέλο της σειράς που «ασπάζεται» τον ηλεκτρισμό. Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει κάποια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού SUV, το οποίο βρίσκεται στην γκάμα της εταιρείας από το 1951, όμως αυτό έρχεται να αλλάξει.

Οι Ιάπωνες αναμένεται να επεκτείνουν τους καταλόγους του Land Cruiser, προσθέτοντας και μια έκδοση που κινείται αποκλειστικά με ρεύμα. Η ομάδα σχεδιαστών του ρωσικού μέσου kolesa.ru φαντάστηκαν πώς θα είναι το νέο μοντέλο, αντλώντας στοιχεία από τις εικόνες του Se Concept που δημοσίευσε η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το μπροστινό μέρος, όπως είναι λογικό, έχει αφαιρεθεί η γρίλια από τον προφυλακτήρα, ο οποίος συνοδεύεται από μια οριζόντια μπάρα φωτός που καταλήγει σε δύο λεπτά φωτιστικά σώματα. Σύμφωνα με τους Ρώσους, τα φώτα του δικού τους ηλεκτρικού Land Cruiser έχουν μεγαλώσει λίγο, σε σχέση με εκείνα του concept, ενώ έχουν επίσης τοποθετηθεί παραδοσιακές λαβές θυρών και καθρέπτες.

Όσο για το πίσω μέρος, βρίσκει κανείς μια ακόμη λεπτή οριζόντια μπάρα φωτός LED, η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος του οχήματος. Η οροφή είναι ελαφρώς καμπυλωτή στο τελείωμα, κι οι σχεδιαστές του kolesa.ru έχουν προτιμήσει μαύρο χρώμα για εκείνη, κάνοντας αντίθεση με το υπόλοιπο αμάξωμα, το οποίο είναι βαμμένο σε ασημί και γκρι τόνους.

Καμία πληροφορία δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη από την Toyota σχετικά με τη μονάδα ισχύος του μοντέλου, ή τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Γνωστές έχουν γίνει όμως οι διαστάσεις του, με το Land Cruiser Se Concept να έχει μήκος 5.150mm, πλάτος 1.990mm και ύψος 1.705mm, ενώ το μεταξόνιο έχει μήκος 3.050mm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιο μοντέλο της Porsche θέλει να κοντράρει η Toyota με το FT-Se

Μια νέα εποχή ξεκινά στην Toyota – Έρχεται νέο μυστηριώδες μοντέλο (photo)

Επίσημο: Έρχεται EV με υπογραφή της Gazoo Racing και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων