Τα ηλεκτρικά της Toyota θα έχουν «μηχανικό» κιβώτιο ταχυτήτων, συμπλέκτη και στροφόμετρο!


Όταν οι Ιάπωνες ρωτήθηκαν για τους λόγους που προχώρησαν στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, απάντησαν ότι στόχος τους είναι να κάνουν τα EVs πιο διασκεδαστικά.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/11/2023

Η θέση της Toyota για τα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητα είναι γνωστή και έχει εκφραστεί πολλάκις από τον ισχυρό άντρα της εταιρείας Akio Toyoda. Οι Ιάπωνες παρόλο που δείχνουν να έχουν μείνει πίσω σε πωλήσεις στην κατηγορία των EV σχεδιάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους και επενδύουν μεγάλα ποσά ώστε να διαφοροποιηθούν από την αγορά και να παρουσιάσουν τις δικές τους, ξεχωριστές προτάσεις.

Ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι να προσθέσει «συναίσθημα» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να τα κάνει ελκυστικά στους αμετανόητους petrolhead που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι το όχημά τους... μπαίνει στην πρίζα. 

Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία αναπτύσσει ένα προσομοιωμένο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κάλεσε δημοσιογράφους να το δοκιμάσουν και να σημειώσουν τις παρατηρήσεις τους. 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία προς το παρόν έχει τοποθετηθεί σε ένα Lexus UX 300e και περιλαμβάνει πεντάλ συμπλέκτη, στροφόμετρο και λεβιέ ταχυτήτων με έξι σχέσεις. Δεν υπάρχουν μηχανικές συνδέσεις και ουσιαστικά έχουν χρησιμοποιηθεί αισθητήρες για να μιμηθούν την αίσθηση της οδήγησης ενός manual αυτοκινήτου.

Οι δοκιμές στην Ιαπωνία έδειξαν ότι λειτουργεί όπως ένα συνηθισμένο χειροκίνητο κιβώτιο. Αυτό σημαίνει ότι ανταποκρίνεται και στην ανεπαρκή χρήση του γκαζιού ή την μη ορθή χρήση του πεντάλ του συμπλέκτη. Το σύστημα διακόπτει επίσης την ροπή κατά την αλλαγή ταχύτητας και όλα δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για μελλοντικά ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα της μάρκας, όπως μια πιθανή έκδοση παραγωγής του FT-Se.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάθετε τα πάντα για το νέο Lexus RZ (photos)

Φήμες για διάδοχο του Lexus LFA με υβριδικό κινητήρα

Το νέο Lexus GX έρχεται στην Ευρώπη με ενισχυμένες off-road δυνατότητες (video-photos)