Volvo EM90: Έτσι θα μοιάζει το νέο MPV των Σουηδών (photos)


Η Volvo ετοιμάζεται να μπει στην κατηγορία των MPV και ανεξάρτητοι designers προσπαθούν να δώσουν εικόνα στη νέα αμιγώς ηλεκτρική πρόταση. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 28/8/2023

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, τα οχήματα της κατηγορίας MPV δεν σημειώνουν υψηλά νούμερα πωλήσεων. Αυτό όμως δεν ισχύει στην αγορά της Κίνας, όπου τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ανθίζουν και αποτελούν μια σταθερή πηγή εσόδων για τις εταιρείες.

Πριν λίγες μέρες, η Volvo ανακοίνωσε μέσω σχετικού δελτίου τύπου ότι πρόκειται να εισέλθει στην κατηγορία λανσάροντας το EM90, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει σε ποια αγορά θα απευθυνθεί. Μαζί με την ανακοίνωση ήρθε και μία φωτογραφία-teaser του νέου μοντέλου, η οποία ήδη πυροδότησε τα... μολύβια των σχεδιαστών του kolesa.ru.

Η ομάδα του ρωσικού μέσου έφερε στο φως της δημοσιότητας δύο renders του EM90, τα οποία δείχνουν ένα όχημα που μοιάζει αρκετά με το Zeekr 009. Σε αυτό άλλωστε θα βασιστεί το νέο μοντέλο της Volvo, η οποία ανήκει στον όμιλο Geely, όπου υπάγεται κι η κινεζική Zeekr.

Φυσικά, η Volvo φαίνεται να έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα εφόδια και τις τεχνολογίες της Geely που ήδη χρησιμοποιεί η Zeekr. Ο αυστηρός και τετραγωνισμένος σχεδιασμός έχει ξεκάθαρες επιρροές από το 009, όμως το DNA της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας δε λείπει από το όχημα. Η εμφάνισή του είναι λιγότερο έντονη σε σχέση με αυτή του 009, με τα φωτιστικά σώματα στο μπροστινό και πίσω μέρος να έχουν υιοθετήσει ένα πιο «σουηδικό» στυλ.

Οι πόρτες είναι συρόμενες ενώ η καμπίνα του EM90 δεν αποκλείεται να έχει 3 σειρές καθισμάτων. Το MPV της Volvo θα βασιστεί στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely, προσφέροντας ένα «σκανδιναβικό σαλόνι πάνω σε τροχούς.»