11 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Sergio Perez


Νομίζατε πως τα ξέρατε όλα για τον Sergio Perez; Καθώς βρίσκεται ήδη στην ενδέκατη σεζόν του στη Formula 1, καθόμαστε μαζί του και μαθαίνουμε 11 στοιχεία της προσωπικής του ζωής

  • 4/7/2021

1. Είναι δεινός παίκτης golf

Ξεκίνησε στην ηλικία των 17, όταν και μετακόμισε στην Αγγλία.

«Η πρώτη μου εμπειρία ήταν με έναν φίλο και πολύ σύντομα αγόρασα το πρώτο μου σετ εξοπλισμού. Δυστυχώς μέσα στη σεζόν παίζω το πολύ 10 φορές, αλλά εκτός μπορεί να πηγαίνω και δύο φορές την εβδομάδα. Το απολαμβάνω πραγματικά».

2. Διέλυσε το πρώτο του αυτοκίνητο

Το πρώτο αυτοκίνητο του Checo ήταν μία Chevvy, που προηγουμένως ανήκε στην αδελφή του και τον αδελφό του, αλλά δεν πρόλαβε καν να περάσει στην κατοχή του μόλις βρέθηκε πίσω από το τιμόνι.

«Βρισκόμουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά ξέχασα τα παπούτσια μου και έπρεπε να γυρίσω σπίτι. Αποφάσισα να πάω αντίθετα στο δρόμο, νομίζοντας πως θα τα κατάφερνα, αλλά ερχόταν ένα αυτοκίνητο και έπεσα πάνω του».

3. Παρακολουθεί την αγορά του χρηματιστηρίου

Κάθε πρωί ο Checo βάζει CNBC για να δει πως πάνε οι επενδύσεις του.

«Απολαμβάνω να βλέπω πως κινείται η αγορά και έχω κάποιες μετοχές που παρακολουθώ. Μια μέρα είναι πολύ, μια άλλη είναι πολύ κακή και τα συναισθήματα εναλλάσσονται, σαν τους αγώνες αυτοκινήτου. Δεν έχει σημασία τι κάνεις, αλλά που θα τερματίσεις. Το θεωρώ καλή επένδυση».

4. Ξέχασε το πορτοφόλι του στο γραφείο του Christian

Μετά από πρόσκληση του αφεντικού του να τον επισκεφθεί στο σπίτι, εκείνος ξέχασε το πορτοφόλι φεύγοντας.

«Είχα μία συνάντηση με τον Christian και αμέσως μετά πετούσα για το Μεξικό. Μετά από λίγες με καλεί ο Christian να με ρωτήσει αν το ξέχασα εκεί και εγώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν το είχα συνειδητοποιήσει.

5. Η Μαδρίτη είναι σαν δεύτερο σπίτι του

Έχοντας ζήσει σε διάφορα μέρη του κόσμου, ρωτάμε τον Checo να μας πει αν θα μπορούσε να ζήσει κάπου αλλού.

«Αν θα μπορούσα να ζήσω κάπου αλλού, θα ήταν σίγουρα η Μαδρίτη. Μου αρέσει πραγματικά εκεί, η ισπανική κουλτούρα είναι παρόμοια με του Μεξικού. Όταν κάποτε τελειώσει η Formula 1 για μένα, νομίζω πως θα γυρίσω στην Γκουανταλαχάρα, είναι και η γυναίκα μου είναι από εκεί. Όμως νομίζω ότι θα περνώ χρόνο ανάμεσα και στις δύο χώρες».

6. Ο Checo θα μπορούσε να είχε πολύ διαφορετική καριέρα

Η απάντηση στην ερώτηση τι θα ήθελε να είχε γίνει αν δεν ήταν οδηγός αγώνων, μας αφήνει άναυδους.

«Θα ήθελα να ήμουν τραπεζικός ή δικηγόρος και τα δύο έχουν πολύ αδρεναλίνη, παρόμοια με του χρηματιστηρίου, δηλαδή σαν τους αγώνες».

7. Υποστηρίζει τους LA Galaxy

Στο Μεξικό, ο Checo είναι φίλαθλος της Club America, αλλά η δεύτερή του ομάδα είναι η LA Galaxy, επειδή αγωνίζεται ο παίκτης και φίλος του Μεξικανός Chicharito (Javier Hernandez).

«O Chicharito είναι επίσης από την Γκουανταλαχάρα και έχουμε κοινούς φίλους. Όταν μετακόμισε στην Ευρώπη και ήρθε στην Manchester United, ήταν η ίδια περίοδος που ξεκινούσα στη Formula 1. Οπότε ήταν πολύ ωραίο που οι καριέρες μας άρχισαν μαζί».

8. Έχει δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα

Στην πατρίδα του την Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό έχει ιδρύσει από το 2012, το Checo Perez Foundation, που βοηθάει ευάλωτους ανθρώπους και κυρίως άπορα, άρρωστα ή ορφανά παιδιά.

«Είναι πολύ ωραίο να βοηθάς ανθρώπους που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί όσο εσύ. Στο φιλανθρωπικό ίδρυμα έχουμε κάνει πολλά πράγματα αυτά τα χρόνια. Για παράδειγμα όταν πριν από τρία χρόνια είχαμε δυνατό σεισμό, βοηθήσαμε κόσμο να επιστρέψει πίσω στα σπίτια του. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το ίδρυμα».

9. Δεν είχε κανέναν ως πρότυπο

Πολλοί αθλητές ισχυρίζονται πως δεν είχαν κανέναν άνθρωπο ως πρότυπο, με τον οποίο ταυτίστηκαν και θέλησαν να του μοιάσουν, όπως και ο Checo.

«Δεν είχα κάποιον πρότυπο στη ζωή μου, απλά θαυμάζω τους πετυχημένους ανθρώπους στη δουλειά τους, αλλά και στη προσωπική τους ζωή».

10. Ο Checo ταξιδεύει μόνο μέρα

Αρκετοί οδηγοί είναι προληπτικοί όταν ταξιδεύουν, ενώ μερικοί παίρνουν μαζί τους συγκεκριμένα γούρια η φυλαχτά, ωστόσο ο Checo χρειάζεται μόνο τα απαραίτητα.

«Όταν φεύγω για έναν αγώνα παίρνω πάντα μαζί μου το διαβατήριο και το κινητό μου. Συνήθισα στα λόγια του εκπαιδευτή μου που μου έλεγε: πορτοφόλι, τηλέφωνο, διαβατήριο και γ…α τα υπόλοιπα. Όσο έχω αυτά είμαι οκ».

11. Ο ποδοσφαιρικός του ήρωας τον ενέπνευσε να διαλέξει το «11»

Οι οδηγοί έχουν συνήθως ένα πολύ ενδιαφέροντα λόγο εξαιτίας του οποίου αποφασίζουν το χαρακτηριστικό τους νούμερο, με το οποίο θα αγωνίζονται, το ίδιο και ο Checo.

«Όταν ξεκίνησα στα kart υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα Club America, σύλλογο που υποστηρίζω, που τον έλεγαν Ivan Zamorano. Ήταν το είδωλό μου και φορούσε το νούμερο 11, οπότε ήταν πολύ εύκολο για μένα να επιλέξω αυτό».