Απογοητευμένος από ακόμα μία χαμένη ευκαιρία ο Norris: «Θα μπορούσαμε να είμαστε στην pole»


Ο Lando Norris θεωρεί πως θα μπορούσε να είναι στην pole για το Grand Prix στη Βραζιλία, 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAT Images/Pirelli
  • 4/11/2023

Η McLaren ήταν ανάμεσα στα φαβορί για την pole position στο Grand Prix του Σάο Πάολο, όμως τελικά ο Lando Norris θα εκκινήσει 7ος, ενώ ο Oscar Piastri βγήκε εκτός πίστας, δεν ολοκλήρωσε καν γύρο και έμεινε 10ος.

Τα σύννεφα που μαζεύτηκαν πάνω από το Interlagos έφεραν και άνεμο και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στην πίστα, που άλλαξε σημαντικά τα χαρακτηριστικά αυτής, ενώ κάποιες ψιχάλες είχαν αρχίσει να πέφτουν και προς το τελευταίο μέρος του γύρου.

Ο Βρετανός οδηγός μίλησε για αυτή τη χαμένη ευκαιρία για τον ίδιο:

«Το μονοθέσιο ήταν φανταστικό. Ήταν αρκετά γρήγορο για να βρεθούμε στην pole, οπότε είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα.

«Δεν ξέρω πώς να νιώσω για όλο αυτό. Το μονοθέσιο ήταν καταπληκτικό.

«Ήταν φοβερό στις κατατακτήριες και αυτό αρκούσε για να είναι το ταχύτερο. Το να κάνουμε τον γύρο που έπρεπε στο Q3 ήταν άλλο πράγμα.

«Ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση στις κατατακτήριες, δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά.»

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella, επανέλαβε λίγο ως πολύ όσα είπε ο οδηγός του, επισημαίνοντας και τον λόγο που ήρθαν έτσι τα πράγματα:

«Στην αρχή φάνηκε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο Q1 και Q2. Δυστυχώς, όταν ήρθε στο Q3, όλα αποφασίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στην αρχή της διαδικασίας. Οι συνθήκες χειροτέρεψαν γρήγορα.

«Δεν ήμασταν μπροστά στην ουρά για να βγούμε στην πίστα, και στην πραγματικότητα η θέση στην πίστα έγιναν ο καθοριστικός παράγοντας. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την καλή απόδοση σε μια μέρα που μπορούσαμε σίγουρα να βρεθούμε στο μπροστινό μέρος του grid.

«Εν πάση περιπτώσει, παίρνουμε το θετικό ενός ανταγωνιστικού μονοθεσίου και τα μαθήματα που πήρε η ομάδα με αυτή τη χαμένη ευκαιρία. Έχουμε ακόμα Sprint Shootout και το Sprint, πριν από ένα Grand Prix στο οποίο είναι εφικτό να προσπεράσουμε μονοθέσια και να ανακάμψουμε, αυτό είναι το σχέδιο για την Κυριακή».