Βόμβα: Ο James Vowles νέος επικεφαλής της Williams


Ο James Vowles αναλαμβάνει team principal της Williams, αποχωρώντας αιφνιδίως από τον ρόλο του επικεφαλής στρατηγικής της Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: WILLIAMS
  • 13/1/2023

Μετά την αποχώρηση του Jost Capito από CEO και team principal της Williams και του FX Demaison από τεχνικού επικεφαλής, η ομάδα του Grove έμεινε ακέφαλη για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέσα στο χειμερινό διάλειμμα.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν, και φυσικά την παρουσίαση του νέου της livery (κι όχι μονοθέσιου) στις 6 Φεβρουαρίου, έφτασε στην ανακοίνωση του νέου της επικεφαλής.

Αυτός θα είναι ο James Vowles, ο επί σειρά ετών επικεφαλής στρατηγικής στη Mercedes, κι ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Toto Wolff στην 8 φορές πρωταθλήτρια.

Ο ίδιος δήλωσε για αυτή του την μετακίνηση:

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω με τη Williams Racing. Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε μια ομάδα με τόσο απίστευτα πλούσια κληρονομιά. Η ομάδα αυτή είναι ένα σύμβολο του σπορ μας, και είναι κα΄τι που σέβομαι πολύ και ανυπομονώ πολύ για την πρόκληση. Στη Mercedes με υποστήριξαν πάρα πολύ στην καριέρα μου και χωρίζουμε τους δρόμους με εξαιρετικούς όρους μετά από περισσότερα από 20 χρόνια δουλειάς στο Brackley.

«Είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου πρόσφεραν ο Toto [Wolff] και η ομάδα, και ήταν μια τόσο ιδιαίτερη εμπειρία. Η Williams Racing έχει αφήσει την πίστη και την εμπιστοσύνη της σε μένα, και θα κάνω το ίδιο σε αντάλλαγμα. Η Williams έχει τεράστιες δυνατότητες και το ταξίδι μας μαζί ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες.»

Να σημειωθεί πως θα αναλάβει τα καθήκοντά του επίσημα στις 20 Φεβρουαρίου, λίγο πριν το τεστ στο Μπαχρέιν.