«Δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία να συνεχίσουμε»


Η Ferrari ανακοίνωσε κι επίσημα την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Sebastian Vettel στο τέλος του 2020, με τον Γερμανό να εκδηλώνει μια πικρία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/5/2020

Με τον πλέον επίσημο τρόπο χωρίζουν οι δρόμοι του Sebastian Vettel με τη Ferrari, καθώς η «σκουντερία» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τη λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών στο τέλος του 2020.

«Η Scuderia Ferrari Mission Winnow και ο Sebastian Vettel αποφάσισαν από κοινού να μην παρατείνουν το τρέχων συμβόλαιο που θα καλύπτει τις υπηρεσίες του Sebastian ως οδηγού της ομάδας, πέραν ??από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης της στο τέλος του 2020» ήταν η λιτή ανακοίνωση από το Μαρανέλο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, ευχαρίστησε τον Vettel για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα από το 2015 μέχρι σήμερα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια απόφαση που ελήφθη από κοινού με τον Sebastian, κάτι που τα δύο μέρη πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, δεδομένης της αξίας του Sebastian ως οδηγού και ως ατόμου. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οδήγησε σε αυτήν την απόφαση, εκτός από την κοινή και φιλική πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε τους ξεχωριστούς δρόμους μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Ο Sebastian είναι ήδη μέρος της ιστορίας του Scuderia, με τα 14 γκραν πρι που έχει κερδίσει, αριθμός που τον καθιστά τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό της ομάδας, ενώ είναι επίσης αυτός που έχει κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς μαζί μας. Στα πέντε χρόνια μαζί μας, τερμάτισε στις τρεις πρώτες θέσεις του Πρωταθλήματος Οδηγών τρεις φορές, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνεχή παρουσία της ομάδας στις πρώτες θέσεις των Κατασκευαστών.

Εκ μέρους όλων στη Ferrari, θέλω να ευχαριστήσω τον Sebastian για τον εξαιρετικό του επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα που έχει δείξει αυτά τα πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μοιραστήκαμε τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κερδίσουμε έναν παγκόσμιο τίτλο μαζί, ο οποίος θα ήταν ο πέμπτος για αυτόν, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε πολλά από αυτήν την ασυνήθιστη σεζόν του 2020».

Από την πλευρά του ο Sebastian Vettel επεσήμανε: «Η σχέση μου με τη Scuderia Ferrari θα τελειώσει στα τέλη του 2020. Για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτό το σπορ, είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν σε απόλυτη αρμονία. Η ομάδα και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία να μείνουμε μαζί μετά το τέλος αυτής της σεζόν. Τα οικονομικά θέματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτήν την κοινή απόφαση. Αυτός δεν είναι ο τρόπος που σκέφτομαι όταν πρόκειται να κάνω ορισμένες επιλογές και δεν θα είναι ποτέ.

Αυτό που συνέβη τους τελευταίους μήνες οδήγησε πολλούς από εμάς να σκεφτούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητές μας στη ζωή. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση σε μια κατάσταση που έχει αλλάξει. Θα αφιερώσω το χρόνο που χρειάζομαι για να σκεφτώ τι πραγματικά έχει σημασία για το μέλλον μου.

Η Ferrari κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη Formula 1 και ελπίζω να έχει όλη την επιτυχία που της αξίζει. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την οικογένεια της Ferrari και πάνω απ' όλα τους τιφόζι της σε όλο τον κόσμο, για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Ο άμεσος στόχος μου είναι να τελειώσω τη μακρά συνεργασία μου με τη Ferrari, με την ελπίδα να μοιραστούμε ακόμα μερικές όμορφες στιγμές, και να τις προσθέσουμε σε όλες αυτές που έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα. "