Ενθουσιασμένος ο Leclerc από τη μάχη με τον Sainz: «Έτσι θα έπρεπε να είναι οι αγώνες»


Ο Charles Leclerc έμεινε με ένα πλατύ χαμόγελο μετά τη μάχη που είχε με τον Carlos Sainz για το βάθρο στο Ιταλικό GP.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 3/9/2023

Ο Carlos Sainz βρέθηκε να αμύνεται του άκρως επιθετικού Charles Leclerc στα τελευταία στάδια του αγώνα στην Ιταλία, καθώς οι δύο οδηγοί της Ferrari τερμάτισαν στις θέσεις 3 και 4, αντίστοιχα.

Ο Ισπανός ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στη Monza ως οδηγός της Scuderia, με τον Leclerc, νικητή εκεί το 2019, να θεωρεί πως η μάχη τους στο φινάλε, αν και στην κόψη του ξυραφιού, ήταν ατόφια ένδειξη αγωνιστικής οδήγησης.

«Προσωπικά το απόλαυσα πραγματικά,» δήλωσε στο Sky Sports F1. «Έτσι θα έπρεπε να είναι οι αγώνες πάντα, κατά τη γνώμη μου. Μου θυμίζει τις μέρες μου στα καρτ, όπου ήμασταν συνέχεια στο όριο. 

«Με το DRS, μπορούμε να μείνουμε συνεχώς κοντά ο ένας στον άλλο. Με τον Carlos, ήταν πραγματικά στο όριο. 

«Ήρθαμε πολύ κοντά στο να τρακάρουμε αρκετές φορές. Υπήρξαν τόσες πολλές φορές που ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο. 

«Κι οι δύο κινούμασταν αρκετά στο φρενάρισμα, όμως τελικά δεν έχω παράπονο. 

«Αυτό αγαπώ στους αγώνες, την αδρεναλίνη που νιώθεις όταν μάχεσαι. Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Κι ο Carlos ήταν στο όριο από την πλευρά του, όπως κι εγώ από τη δική μου. 

«Σημαίνει πολλά και για τους δυο μας να είμαστε στο βάθρο εδώ στη Monza, οπότε τα δώσαμε όλα. Πάντα λέω ότι αυτοί είναι οι αγώνες που μου αρέσουν. Το λάτρεψα σήμερα. 

«Θα καθίσουμε κάτω με τον Fred και θα το συζητήσουμε - είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται λίγη ξεκούραση τώρα, οι καρδιακοί του παλμοί πρέπει να ήταν αρκετά ψηλά σε αυτούς τους τελευταίους γύρους!»