Εντοπίστηκαν τα μέρη που αστόχησαν στον κινητήρα του Leclerc


Η Ferrari διέγνωσε τα δύο μέρη της μονάδας ισχύος του Charles Leclerc που αστόχησαν κι έφεραν την εγκατάλειψή του από το Ισπανικό GP.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 23/5/2022

Στον 27ο γύρο του Ισπανικού Grand Prix, ο Charles Leclerc ανέφερε πως είχε απώλεια δύναμης από τη μονάδα ισχύος της Ferrari, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει από τον αγώνα, ενώ ηγείτο αυτού.

«Ήταν ένα ξαφνικό πρόβλημα,» δήλωσε ο Mattia Binotto, επικεφαλής της ομάδας, μετά τον αγώνα. «Πρώτα μας το είπε ο Charles, στην ενδοεπικοινωνία, και μετά οι μηχανικοί είδαν τα δεδομένα. Ήταν πραγματικά ξαφνικό.

«Δεν έχουμε ακόμα κάποια εξήγηση. Για αυτό θα στείλουμε τη μονάδα ισχύος στο Μαρανέλο, και θα την λύσουμε για να δούμε τι έγινε το πρωί.»

Πράγματι, ο κινητήρας ελέγχθηκε στο εργοστάσιο της Scuderia, και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ίδια, το MGU-H και το turbo ήταν τα δύο μέρη που αστόχησαν, και μάλιστα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Τονίζεται, δε, πως οι εν λόγω αστοχίες δεν προέκυψαν από ζητήματα αξιοπιστίας ή κατασκευαστικά λάθη, αφήνοντας ερωτηματικά για την ακριβή αιτία αυτού του προβλήματος.

Τώρα, ο Leclerc θα αγωνιστεί με το πρώτο κινητήριο σύνολο, που χρησιμοποίησε ως και τον αγώνα στην Ίμολα, για το προσεχές GP στο Μονακό, καθώς δεν είναι υψηλές οι απαιτήσεις της πίστας στο μοτέρ.