Έτοιμος για την «έντονη σεζόν» που τον περιμένει ο Russell


Ο George Russell, άρτι αφιχθείς από τη Williams στη Mercedes, μίλησε για τη σεζόν που τον περιμένει και το πώς θα είναι να βρίσκεται στο πλευρό του Lewis Hamilton.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 6/1/2022

Μετά από τρία χρόνια στη Williams, και έχοντας σχεδόν σίγουρα μία θέση στη Mercedes να τον περιμένει όλο αυτό το διάστημα, ο George Russell ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα φέτος.

Μιλώντας τον περασμένο Δεκέμβριο σε αρκετά Μέσα, ο ίδιος εξήγησε πως λίγες ημέρες ξεκούρασης πριν αρχίσει η σεζόν θα είναι σημαντικές για εκείνον, ενόψει της «πιο έντονης σεζόν» της καριέρας του:

«Θα κάνω διακοπές πριν την αρχή της χρονιάς. Πιστεύω πως είναι σημαντικό αυτό, γιατί η επόμενη χρονιά θα είναι η πιο έντονη σεζόν της ζωής μου σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα των αγώνων, αλλά και σε όσα αφορούν το marketing και τις υποχρεώσεις μου εκτός πίστας.

«Φεύγω από τη Williams, στην οποία ήμουν τυχερός να μην έχω πολλές υποχρεώσεις σε αυτόν τον τομέα, και πηγαίνω στη Mercedes όπου έχουμε πολλούς χορηγούς και αρκετές δεσμεύσεις που πρέπει να τηρήσουμε.

«Εντός κι εκτός πίστας, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

«Επομένως τον Ιανουάριο θα κάτσω 10 μέρες, να κάνω διακοπές, και μετά θα αρχίσω τη δουλειά από τα μέσα του μήνα.»

Ο Βρετανός οδηγός μίλησε και για την πρόκληση των νέων μονοθέσιων, αλλά και για το ότι είναι «προνόμιο» για τον ίδιο να βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον Lewis Hamilton:

«Ανυπομονώ να δω τα νέα μονοθέσια και τι προσφέρουν στο σπορ.

«Ανυπομονώ, επίσης, να βοηθήσω στην εξέλιξη του μονοθέσιου καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, να δουλέψω μαζί με τους μηχανικούς, να βρεθώ στον προσομοιωτή.

«Δεν πιστεύω πως ο ταχύτερος στον πρώτο αγώνα θα είναι κι ο πρωταθλητής, κι είμαι βέβαιος ότι θα δούμε μερικά ενδιαφέροντα σχέδια και κάποιες ομάδες που θα κάνουν το κάτι παραπάνω και θα πρωταγωνιστήσουν στις δοκιμές και στους πρώτους αγώνες.

«Όλα θα κριθούν από το ποιος θα εξελίξει το μονοθέσιό του ταχύτερα, καλύτερα και θα έχει τις βάσεις για να χτίσει κάτι καλό για τα επόμενα χρόνια. 

«Φυσικά, το γεγονός ότι θα είμαι μαζί με τον Lewis στην ίδια ομάδα είναι συναρπαστικό. Νιώθω ότι είναι προνόμιο να βρίσκομαι σε αυτήν την θέση, δίπλα στον καλύτερο όλων των εποχών.»