F1: Η Ferrari αναμένει πτώση στην απόδοσή της


Ο αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, δηλώνει πως η ομάδα του θα πέσει πίσω από τη McLaren σε απόδοση, χάρη στα χαρακτηριστικά των σιρκουί που ακολουθούν στο πρόγραμμα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 1/6/2021

Η Ferrari διένυσε ένα τετραήμερο στο Μονακό που θα μπορούσε να τη βρει ακόμα και νικήτρια, αφού ο Charles Leclerc πήρε την pole position (αν και δεν κατάφερε να ξεκινήσει από αυτήν), ενώ ο Carlos Sainz κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Max Verstappen.

Το κοντό μεταξόνιο της SF21, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά επίπεδα μηχανικής πρόσφυσης που παράγει, έφεραν τους Ιταλούς κοντά στην πρώτη τους νίκη μετά το 2019.

Τα αδύναμα σημεία τους, όμως, παραμένουν, κι ο αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, πιστεύει πως αυτά θα φέρουν την ιταλική ομάδα πίσω ακόμα κι από τη McLaren, αρχής γενομένης από το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

«Τώρα  ξεκινά το κομμάτι της σεζόν που θα είναι κάπως πιο περίπλοκο για εμάς,» δήλωσε ενόψει του αγώνα στους δρόμους του Μπακού. «Αν στην Ισπανία η SF21 ήταν ξεκάθαρο το τρίτο καλύτερο μονοθέσιο και στο Μονακό είχε τη δυναμική ακόμα και για νίκη, η κατάσταση θα αλλάξει δραστικά από εδώ και πέρα, αρχίζοντας από το Μπακού.

«Περιμένουμε να είναι δυνατή τη McLaren, καθώς θα ταιριάξει καλύτερα στα χαρακτηριστικά της πίστας και θα πάρει κεφάλι στο group των ομάδων που έπονται των δύο πρωτοπόρων. Επίσης, θεωρούμε πως και οι Alpine, AlphaTauri και Aston Martin θα είναι πολύ ανταγωνιστικές.

«Στόχος μας θα είναι να εκμεταλλεύτουμε ό,τι έχει να δώσει το μονοθέσιο και αρπάξουμε κάθε πιθανή ευκαιρία. Για να χρησιμοποιήσω μία ποδοσφαιρική μεταφορά, θα πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα και να χτυπάμε στις αντεπιθέσεις.»