F1: Περιμένει καλύτερους αγώνες στο εγγύς μέλλον ο Ricciardo


Ο Daniel Ricciardo πιστεύει πως οι αγώνες σε Γαλλία και Αυστρία θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα στη McLaren MCL35M.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 15/6/2021

Ο Daniel Ricciardo συνεχίζει να διανύει μία δύσκολη περίοδο προσαρμογής με τη McLaren.

Μετά από έξι αγώνες, ο Αυστραλός έχει συλλέξει 26 βαθμούς, όντας 10ος στην κατάταξη, την ώρα που ο teammate του, Lando Norris, έχει 66 βαθμούς, 2 βάθρα και την 4η θέση.

Ο ίδιος πιστεύει πως, με την επιστροφή της Formula 1 σε πιο μεγάλες και 'παραδοσιακές' πίστες, μετά τα σιρκουί πόλης σε Μονακό και Μπακού, θα τον βοηθήσει να δείξει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας ήδη δουλέψει αρκετά στον προσομοιωτή με την ομάδα.

Σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο Motorsport.com, εξηγεί:

«Το πιο εκνευριστικό είναι ότι ξέρω τι χρειάζεται να κάνω. Αλλά είναι τόσο δύσκολο να το πέτυχω. Και είναι τόσο μικρό το παράθυρο στο οποίο μπορούν όλα να λειτουργήσουν. Αυτό σημαίνει ότι για έναν γύρο μπορώ να κάνω τα πάντα σωστά.

«Το δύσκολο είναι να πρέπει να το επαναλάβω αυτό για 55 γύρους. Και για αυτό είμαι χαρούμενος που τερματίζω τους αγώνες, γιατί δοκιμάζω πράγματα για να δω τι δουλεύει.

«Επομένως, ανυπομονώ για αγώνες σε πιο ανοιχτές πίστες, που θα συγχωρούν περισσότερα τα λάθη. Έτσι, ίσως επιταχυνθεί κι η διαδικασία εκμάθησής μου, θα με βοηθήσει να βρω ρυθμό.»

Και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το λέω αυτό, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα πάμε στο Le Castellet, σε μία πιο 'παραδοσιακή' πίστα που θα μπορέσω να ανακάμψω από τυχόν λάθη.

«Και μετά έρχονται οι δύο αγώνες στην Αυστρία, που ελπίζω να με βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία εκμάθησης.»