F1: Ο Ricciardo στον δρόμο της επανόδου με τη McLaren


Ο Daniel Ricciardo αποκαλύπτει πως η δουλειά στον προσομοιώτη της McLaren θα τον βοηθήσει να ανακάμψει ενόψει του αγώνα στο Μπακού.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/6/2021

Οι πρώτοι πέντε αγώνες του Daniel Ricciardo με τη McLaren έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητικοί για τον Αυστραλό, που μοιάζει να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην MCL35M.

Ειδικά στο Μονακό, ο Αυστραλός έμεινε εκτός δεκάδας, και συνολικά πολύ μακριά από τον teammate του, Lando Norris, που κατάφερε να βρεθεί και στο βάθρο του αγώνα στο Πριγκιπάτο.

Μιλώντας μερικές μέρες πριν το προσεχές GP στο Μπακού, ο Ricciardo αναφέρθηκε στις μέρες μετά το Μόντε Κάρλο, όταν βρέθηκε στο McLaren Technology Centre:

«Το Μονακό δεν ήταν το καλύτερο Σ/Κ για μένα, αλλά σκοπεύω να ανακάμψω από αυτό.

«Ήταν σημαντικό για μένα που μπόρεσα να βρω χρόνο για να επανεστιάσω σε αυτά που αξίζουν ενόψει του Μπακού.

«Μαζί με την ομάδα δουλέψαμε σκληρά στον προσομοιωτή για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, να αναλύσουμε τα δεδομένα και να βρούμε ακριβώς πού πρέπει να βελτιωθούμε. Ξέρουμε πως το μονοθέσιο έχει προοπτικές, απλά πρέπει να βάλουμε όλα τα κομμάτια στη σωστή θέση για να το εκμεταλλευτούμε.»

Σε κάθε περίπτωση, ο 7 φορές νικητής στη Formula 1 δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχεια:

«Ακόμα προσαρμόζομαι στο νέο μονοθέσιο, και πιστεύω πως η κατάσταση θα βελτιώνεται με τον καιρό και τα χιλιόμετρα που θα γράφω πίσω από το τιμόνι του. 

«Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, να χτίσω πάνω στην πρόοδο που σημειώσαμε στην Πορτογαλία και την Ισπανία, και να προσπαθήσω να νιώθω σαν να είμαι ένα με το μονοθέσιο.»