F1: Ποια κορυφαία στελέχη «κλέβει» η Mercedes από τη Ferrari


Mercedes και Ferrari ανταλλάσσουν προσωπικό εν όψει του 2025, με δύο ακόμη υψηλά ιστάμενα στελέχη της ιταλικής ομάδας να αναχωρούν για το Brackley.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Sebastian Kawka - Mercedes-Benz Grand Prix Ltd, FERRARI - FOTO STUDIO COLOMBO
  • 20/3/2024

Η Mercedes βρίσκεται στη διαδικασία ενίσχυσης του τεχνικού της επιτελείου στη Formula 1 για το 2025. Ήδη, η ομάδα πέρασε στην επέκταση των συμβολαίων του Toto Wolff και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, James Allison, όπως και την τοποθέτηση του David Nelson στο πόστο του επικεφαλής αεροδυναμικής, ρόλο που πριν από εκείνον είχε ο Loic Serra, που αποχωρεί για τη Ferrari.

Τώρα, σύμφωνα με το Motorsport.com, η Mercedes προσέθεσε στο δυναμικό της τον Simone Resta και τον Enrico Sampo, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την πορεία τους με τη γερμανική ομάδα το 2025.

Ο Resta, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari, θα αναλάβει χρέη διευθυντή στρατηγικής εξέλιξης και θα εργάζεται απευθείας με τον Allison, ενώ ο Sampo θα γίνει επικεφαλής εφαρμοσμένων λογισμικών επιδόσεων.

Simone Resta
Simone Resta

Ταυτόχρονα, κι η Ferrari έχει ήδη προβεί σε κάποιες παρόμοιες κινήσεις, «κλέβοντας» προσωπικό από τους Γερμανούς. Εκτός από τον Lewis Hamilton, ο οποίος θα ντυθεί στα κόκκινα το 2025, για το Maranello αναμένεται να αναχωρήσει κι ο Jerome D'Ambrosio, διευθυντής εξέλιξης οδηγών της Mercedes, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του επικεφαλής του προγράμματος νέων οδηγών της Ferrari.

Η απόσπαση του Resta από την ιταλική ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Mercedes. Ο Ιταλός εισήχθη στη Ferrari το 2014, όπου μέχρι το 2018 τέλεσε επικεφαλής σχεδιασμού, πριν φύγει για ένα μικρό διάστημα για την Alfa Romeo, όπου είχε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή.

Επέστρεψε στο Maranello το 2019, ηγούμενος του τμήματος εξέλιξης του σασί. Έπειτα, πέρασε στη Haas το 2021, ως δάνειο από τη Ferrari, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ιταλών με την αμερικανική ομάδα, όπου και παρέμεινε μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους. Μέχρι τώρα, άγνωστος ήταν ο λόγος της εξόδου του από τη Haas, αφού είχε γίνει γνωστό ότι δε θα αναλάμβανε κάποιον ρόλο στη «μεγάλη» ομάδα, όμως τώρα, η μετάβασή του στη Mercedes μοιάζει απολύτως λογική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Leclerc: «Είναι θέμα χρόνου η Ferrari να φτάσει τη Red Bull»

Το πρόσωπο-καταλύτης για τη μεταγραφή Hamilton στη Ferrari

Ο Hamilton στη Ferrari δεν πάει απλά για το 'Last Dance'