Ferrari: Τι (δεν) ευθύνεται για την αγωνιστική ανάκαμψή της


Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, θεωρεί λάθος η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας του να αποδίδεται σε κάποιου είδους προετοιμασία νωρίτερα από τον ανταγωνισμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: FERRARI MEDIA
  • 23/8/2022

Η Ferrari κατάφερε από δύο σεζόν στο midfield να επιστρέψει στις νίκες και τα βάθρα, παλεύοντας για τα δύο πρωταθλήματα με τη Red Bull στην αυγή της νέας γενιάς μονοθέσιων.

Εύλογα υπάρχει η θεωρία πως η Scuderia δούλεψε με τους νέους κανονισμούς νωρίτερα από τον ανταγωνισμό, θυσιάζοντας απόδοση σε πρώτο χρόνο για να κερδίσει μακροπρόθεσμα. 

Μιλώντας στο Autosport, όμως, ο Mattia Binotto διέψευσε αυτό το σενάριο, εξηγώντας:

«Δεν πιστεύω πως είναι άδικο, πιστεύω πως είναι λάθος.

«Πρώτα απ' όλα, όλες οι ομάδες άρχισαν να δουλεύουν πάνω στα μονοθέσια του 2022 μαζί, τον Ιανουάριο του 2021, όταν μπορέσαμε να αρχίσουμε να προσομοιώνουμε καταστάσεις και να δοκιμάζουμε πράγματα στην αεροδυναμική σήραγγα.

«Επομένως, δεν είναι πως αρχίσαμε νωρίτερα από τον ανταγωνισμό τον σχεδιασμό του μονοθέσιου. Άπαντες ξεκινήσαμε την ίδια περίοδο.

«Έπειτα, παίζει ρόλο και το πώς διαχειρίζεται κανείς τους πόρους που έχει στη διάθεσή του. Αν είχαμε δύο μονοθέσια που πάλευαν για το πρωτάθλημα το 2021 να έπρεπε να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε εκείνη τη χρονιά. Πιστεύω, όμως, πως τα πήγαμε καλά, γιατί είχαμε μάχη με τη McLaren.»