GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ: Επιστροφή της Ferrari με Leclerc στην pole


Στις πιο ενδιαφέρουσες κατατακτήριες δοκιμές της φετινής χρονιάς, ο Leclerc κατάφερε να πάρει την δεύτερη pole position στην καριέρα του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/6/2019

Σε έναν αγώνα που φαίνεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον και να ταιριάζει λίγο παραπάνω στην Ferrari, ο Leclerc κατάφερε να πάρει την δεύτερη pole position της καριέρας του, εκκινώντας αύριο από την πρώτη θέση στο Αυστριακό Γκραν Πρι. Ο νεαρός ήταν κυρίαρχος σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές ενώ έδειξε αρκετά ώριμος και στις κατατακτήριες δοκιμές, έχοντας μάλιστα και δική τους στρατηγική στα ελαστικά, επιλέγοντας να εκκινήσουν με την μαλακή γόμα. 

Στην δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Hamilton που προσπάθησε αρκετά να βρεθεί μπροστά, χάνοντας την πρώτη θέση για ελάχιστους χρόνους. Ο ίδιος σχολίασε πάντως ότι είναι πολύ ευχάριστο να βρίσκονται στην πρώτη θέση τρία διαφορετικά μονοθέσια, καθώς από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ένας εξαιρετικός Verstappen. O ίδιος παραδέχθηκε ότι οι βελτιώσεις στο αυτοκίνητό του φαίνεται να αποδίδουν, οπότε έρχονται φυσικά και οι ανάλογες επιδόσεις. 

Σε ό,τι αφορά την άλλη Ferrari, υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το μονοθέσιο του Vettel (πρόβλημα πίεσης στον αέρα), οπότε δεν έτρεξε στο Q3 και δεν πήρε χρόνο, εκκινώντας αύριο από την 9η θέση λόγω τιμωρίας του Magnussen. Την υπόλοιπη δεκάδα των χρονομετρημένων συμπληρώνουν οι Bottas με Mercedes, Magnussen Haas (έχει τιμωρία πέντε θέσεων), Norris με McLaren, Raikkonen με Alfa Romeo, Giovinazzi με Alfa Romeo, Gasly με Red Bull και Vettel με Ferrari. 

Εν αναμονή λοιπόν ενός πολύ ενδιαφέροντα αγώνα αύριο, καθώς όπως φαίνεται η πίστα ταιριάζει στην Ferrari, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να δεχτεί ποινή ο Hamilton και να εκκινήσει από πιο πίσω. Τον ρόλο της θα παίξει και η στρατηγική καθώς και τα ελαστικά, σε μία πίστα που έχει περισσότερη ζέστη απ' ότι συνήθως. 

Update

Ο L. Hamilton δέχθηκε ποινή τριών θέσεων μετά το τέλος της διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών του GP Αυστρίας χάνοντας τη θέση του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Βρετανός τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες του αυστριακού GP καθώς βρέθηκε στον δρόμο του K. Raikkonen τη στιγμή που ο Φιλανδός βρισκόταν σε έναν γρήγορο γύρο. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο L. Hamilton καθυστέρησε το μονοθέσιο της Alfa Romeo και ως εκ τούτου του επέβαλλαν ποινή τριών θέσεων στο αυριανό grid. Παρόλα αυτά ο Βρετανός θα εκκινήσει από την τέταρτη θέση και όχι από την πέμπτη, χάρη στην ποινή των πέντε που δέχθηκε ο K. Magnussen εξαιτίας της αντικατάστασης του κιβωτίου στο μονοθέσιό του.