GP Αυστρίας - Sprint: Άνετη νίκη Verstappen


Ο Max Verstappen πήρε μία άνετη νίκη στο sprint του Αυστριακού Grand Prix, και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την πρώτη θέση στο grid. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 9/7/2022

Το δράμα στο sprint της Αυστρίας ξεκίνησε από... νωρίς, καθώς ο Alonso έμεινε με τις κουβέρτες στα ελαστικά μετά και την αρχή του γύρου σχηματισμού, καθώς οι μηχανικοί έλυναν ένα πρόβλημα και δεν πρόλαβαν να τις αφαιρέσουν, με τον Ισπανό να μην παίρνει ποτέ εκκίνηση.

Έπειτα, στο τέλος του γύρου, ο Zhou «έμεινε» από κινητήρα, αν και τελικά κατάφερε να ξεκινήσει, από το pitlane.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen κράτησε την πρωτοπορία, με τους Leclerc και Sainz να παλεύουν για τη 2η θέση, προτού ο Μονεγάσκος εγκατασταθεί σε αυτήν με το τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Perez κέρδισε πέντε θέσεις, ανεβαίνοντας 8ος, ενώ 14ος βρέθηκε ο Vettel, από την τελευταία θέση στην αρχή.

Ο Gasly είχε επαφή με τον Hamilton, καθώς έκλεισε προς το μέρος του Βρετανού στα φρένα για την Τ1, πέφτοντας τελευταίος.

Όσο οι οδηγοί της Ferrari έδιναν μάχες, άφηναν τον Verstappen μπροστά να διευρύνει συνεχώς τη διαφορά στην πρωτοπορία, όσο ο Perez έκανε το τέλειο οπορτουνιστικό προσπέρασμα για να ανέβει 6ος, για να περάσει 5ος ως τον 12ο γύρο.

Την ίδια ώρα, ο Hamilton είχε «κολλήσει» στην 9η θέση, πίσω από τις δύο Haas. Μετά από περίπου 10 γύρους προσπάθειας, ο 7κις πρωταθλητής πέρασε τον Schumacher, για να πάρει την θέση και τον 1 βαθμό που αυτή δίνει στο sprint.

Μπροστά, ο Verstappen, ανεπηρέαστος από όσα γίνονταν πίσω του, πήρε τη νίκη με άνεση έναντι των δύο Ferrari, και θα ξεκινήσει τον μεγάλο αγώνα από την πρώτη θέση.