GP Γαλλίας - FP2: Πέρασε πρώτος ο Sainz, κοντά o Leclerc


O Carlos Sainz πέρασε μπροστά κατά το FP2 του Γαλλικού Grand Prix, με τον Charles Leclerc να τον ακολουθεί κατά πόδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 22/7/2022

Στη δεύτερη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών, οι θερμοκρασίες δεν έπεσαν ιδιαίτερα σε σχέση με το FP1, κάτι που σήμαινε πως ήταν αρκετά αντιπροσωπευτικές για τον κυριακάτικο αγώνα, καθώς αυτός θα διεξαχθεί στις 15:00 τοπική.

Εδώ, οι οδηγοί επιδόθηκαν αρχικά σε αρκετές προσπάθειες με λίγα καύσιμα και τη μαλακή γόμα, για να βρουν το στήσιμο για τις κατατακτήριες, προτού αρχίσουν τις προσομοιώσεις αγώνα με τις πιο σκληρές γόμες.

Ο Carlos Sainz, έχει ήδη λάβει ποινή 10 θέσεων για το grid του αγώνα, καθώς άλλαξε πάνελ ελέγχου ηλεκτρονικών στη μονάδα ισχύος του, ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας, με χρόνο 1 δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερο από εκείνον του Charles Leclerc, με τη Ferrari να μοιάζει ως τώρα να έχει το πλεονέκτημα έναντι της Red Bull.

Κι αυτό, γιατί ο Max Verstappen έχει διαφορά μισού δευτερολέπτου από τα δύο κόκκινα μονοθέσια, όντας πιο κοντά στους George Russell και Lewis Hamilton, που έφεραν τη Mercedes στις θέσεις 5 και 6, αντίστοιχα.

Κοντά τους, ο Lando Norris με την σημαντική αναβαθισμένη McLaren του, με την ομάδα του Woking να έχεις και τους δύο οδηγούς της εντός της δεκάδας.

Οι Pierre Gasly και Kevin Magnussen βρέθηκαν ανάμεσά τους, ενώ στις παρυφές του top 10 ήταν ο Sergio Perez, που δεν έκανε ποτέ γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα, κάνοντας βασικά προσομοιώσεις αγώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη σύντομα!