GP Ισπανίας - FP2: Συνεχίζει μπροστά ο Leclerc, ψηλά η Mercedes


Ο Charles Leclerc παρέμεινε στην κορυφή των χρόνων, με τη Mercedes να σημειώνει το 2-3 κάτω από τον καυτό ήλιο της Καταλωνίας.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 20/5/2022

Η δεύτερη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών είναι πάντα πιο αντιπροσωπευτική για τη δυναμική των ομάδων στο εκάστοτε τριήμερο, κι αυτό ίσως να ισχύει για το τριήμερο στην Ισπανία.

Οι προσπάθειες με τη μαλακή γόμα ανέδειξαν τον Charles Leclerc ως τον ταχύτερο του 60λεπτου, με τον Carlos Sainz να περιορίζεται στην 4η θέση, 0,320 δλ. από τον Μονεγάσκο.

Ανάμεσά τους οι δύο Mercedes, με τον George Russell και πάλι μπροστά από τον Lewis Hamilton, με την W13 να μοιάζει να βολεύεται και πάλι στις υψηλές θερμοκρασίες οδοστρώματος, που σήμερα έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ είχε και το πλεονέκτημα σε τελική ταχύτητα στις ευθείες.

Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Max Verstappen, που δεν έμεινε μακριά από τον Sainz, αλλά δεν μπόρεσε να βελτιώσει σημαντικά.

Η Alpine παρουσιάζεται και πάλι δυνατή την Παρασκευή, με τον Fernando Alonso στην 6η και τον Esteban Ocon στην 9η θέση. 

Ενθαρρθυντική η εικόνα της Aston Martin με την αμφιλεγόμενη AMR22B, την οποία ο Sebastian Vettel έφερε στην 8η θέση.

Δύσκολα ήταν τα πράγματα για την Alfa Romeo, που είδε νωρίς το μονοθέσιο του Valtteri Bottas να βγάζει καπνούς, αφήνοντάς τον εκτός συνέχειας.

Αντίστοιχα κακό session διένυσε κι η McLaren, κυρίως με τον Lando Norris, που είχε έξοδο και προκάλεσε ζημιές στο πάτωμα της MCL36, θέτοντας εαυτόν στα pits για το υπόλοιπο της διαδικασίας.

Αναλυτικά η κατάταξη σύντομα!