GP Ιταλίας - FP1: Ξεκίνημα με Verstappen, από κοντά η Ferrari


Δυναμικά ξεκινά το τριήμερο στη Monza o Max Verstappen, με τις δύο Ferrari να μένουν κοντά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 1/9/2023

Η πρώτη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στη Monza έλαβε χώρα υπό συννεφιά αλλά καθαρό καιρό, ενώ οι θερμοκρασίες δεν ήταν υψηλές.

Η μόνη διαφορά στα συνηθισμένα ήρθε με τη συμμετοχή του Felipe Drugovich αντί του Lance Stroll με την Aston Martin, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής συμμετοχής rookie σε δύο FP1 μέσα στη χρονιά.

Σε αντίθεση με το χάος στο Zandvoort, όλα κύλησαν ομαλά στο μητροπολιτικό πάρκο έξω από το Μιλάνο, με τις ομάδες και τους οδηγούς να εστιάζουν πρώτα σε αναγνωστικούς γύρους και μετά σε γρήγορα περάσματα με τη μέση και τη σκληρή γόμα κατά κύριο λόγο.

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, με τον Carlos Sainz πίσω του για μόλις 46 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Sergio Perez έκλεισε την τριάδα.

Ο Charles Leclerc, που προέβλεψε ότι η Scuderia μπορεί να αποδώσει στον εντός έδρας αγώνα της, έμεινε στη 4η θέση.

Ο George Russell κράτησε ψηλά τη σημαία για τη Mercedes, με τον προσφάτως ανανεωμένο για ακόμα δύο χρόνια Lewis Hamilton να βρίσκεται 8ος.

Στην 6η θέση πλασαρίστηκε ο Fernando Alonso, με τον Lando Norris στην 7η και τον Yuki Tsunoda στην 9η.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Alex Albon, που πέρυσι έχασε την ευκαιρία του να αγωνιστεί εδώ λόγω σκωληκοειδίτιδας, και νιώθει πως έχει την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα με τη φετινή Williams.