GP Ιταλίας - Κατατακτήριες: Τρομερό φινάλε με πρώτο τον Bottas!


O Valtteri Bottas θα ξεκινήσει το αυριανό sprint qualifying από την πρώτη θέση, με τους Lewis Hamilton και Max Verstappen στην πρώτη τριάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 10/9/2021

Στο Q1, όλοι ήθελαν την καλύτερη δυνατή θέση για να ξεκινήσουν τους γρήγορους γύρους τους, εμποδίζοντας ή ενοχλώντας άλλους, με αποτέλεσμα να ακουστούν πολλά εκνευρισμένα team radios στον τηλεοπτικό αέρα.

Hamilton και Bottas ήταν οι ταχύτεροι σε αυτήν την πρώτη φάση, με τον Norris 3o, τρία δέκατα πίσω και τον Verstappen 4o, μισό δευτερόλεπτο πίσω.

Στο τελευταίο λεπτό, 16 οδηγοί άρχισαν τους τελευταίους γρήγορους γύρους τους, με αρκετές ανακατατάξεις, με τους Latifi, Tsunoda, Schumacher, Kubica και Mazepin να αποκλείονται. Αρχικά ήταν να βρίσκεται εκτός 15άδας ο Russell, όμως ο χρόνος του Ιάπωνα της AlphaTauri διεγράφη για παραβίαση ορίων της πίστας, οπότε ο Βρετανός της Williams προβιβάστηκε και συνέχισε στη διαδικασία.

Με την έναρξη του Q2 έγινε γνωστό ότι ο Leclerc είχε πρόβλημα με το μονοθέσιο, αν και κατάφερε να βγει λίγο μετά το άνοιγμα του pitlane.

Οι δύο Mercedes συνέχισαν να πρωτοστατούν, με σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό, αφού οι δύο McLaren έπονταν στα 0,4 δλ., ο Gasly ήταν 5ος με διαφορά 0,7 δλ. κι ο Verstappen περιορίστηκε στην 6η θέση.

Στα τελευταία γρήγορα περάσματα, η κατάταξη άλλαξε αρκετά, με τον Norris να περνά στην 3η θέση, τον Verstappen 4ο, τον Ricciardo 5ο, και τις δύο Aston Martin, τις δύο Alpine και τον Russell εκτός τελικής δεκάδας.

Το Q3 αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μετά τις πρώτες προσπάθειες, ο Hamilton ήταν πρώτος, με τον Verstappen δεύτερο για μόλις 0,017 δλ. και τον Norris τρίτο για 0,065 δλ.

Στα δεύτερα περάσματα, κανείς δεν μπόρεσε να βελτιώσει πραγματικά, εκτός από τον Valtteri Bottas που πέρασε πρώτος και πήρε την pole position για το αυριανό sprint, αφήνοντας 2ο τον teammate του!

Αναλυτικά η κατάταξη: