GP Καναδά - FP3: Πρωτοστάτησε ο Alonso στο βρεγμένο


Ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος της τρίτης διαδικασίας ελεύθερων δοκιμών στον Καναδά, που διεξήχθησαν υπό έντονη βροχόπτωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 18/6/2022

Η τελευταία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στο Μοντρεάλ διεξήχθη υπό βροχή, και με την πίστα σημαντικά βρεγμένη. Αυτό κατέστησε επιβεβλημένη τη χρήση της full wet γόμας, προτού βάλουν όλοι τα ενδιάμεσα, ενώ τα προγράμματα των ομάδων περιορίστηκαν σημαντικά για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχήματος στις ιδιαίτερες συνθήκες.

Με τα inters έγιναν οι καλύτεροι χρόνοι, όπως ήταν αναμενόμενο, την ώρα που οι Verstappen, Leclerc και Perez δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα, με τους δύο οδηγούς της Red Bull να βγαίνουν μόνο στα τελευταία λεπτά του session στην πίστα για γρήγορους γύρους.

Στην περίπτωση του Μονεγάσκου, δεν υπήρχε λόγος για περιττά ρίσκα σε αυτές τις συνθήκες, αφού θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 20η θέση.

Fernando Alonso και Sebastian Vettel έδωσαν μάχη για την πρωτιά, με τον οδηγό της Alpine να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο για μόλις 0,055 δλ. έναντι του Γερμανού.

Ανάμεσά τους τελευταία στιγμή ανέβηκε ο Pierre Gasly, 0,002 δλ. ταχύτερος του 4κις πρωταθλητή.

Πίσω τους, ο έτερος οδηγός με A522, o Esteban Ocon, με τις δύο McLaren να ακολουθούν εκ του σύνεγγυς.

Μέχρι και τον 9ο Verstappen έγινε χρήση της ενδιάμεσης γόμας, ενώ ο δέκατος Sainz έμεινε εκεί χάρη και στο γεγονός ότι δεν έβαλε το πιο γρήγορο ελαστικό.

Οι κατατακτήριες ξεκινούν στις 23:00 Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη σύντομα!