Grand Prix Γερμανίας: Νίκη Verstappen σε έναν επεισοδιακό αγώνα


Ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού και πρωταγωνιστών στο Γερμανικό Grand Prix με την βροχή να δημιουργεί διαρκείς ανακατατάξεις φέρνοντας ως τελικό νικητή τον Μax Verstappen και την Red Bull. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/7/2019

Τελικά η βροχή έφερε τα πάνω-κάτω στο Γερμανικό Grand Prix με πολλές συγκινήσεις και ένταση αλλά και πολλές εγκαταλείψεις, καθώς οι μικτές συνθήκες στην άσφαλτο και οι επιλογές των ελαστικών έπαιξαν τον κυρίαρχο ρόλο. Είναι εντυπωσιακό να δει κανείς όχι μόνο την πρώτη τριάδα αλλά και ολόκληρη την βαθμολογούμενη δεκάδα, με οδηγούς και ομάδες που σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες έπαιζαν τους ρόλους κομπάρσων πίσω από τις τρεις μεγάλες ομάδες.

Τελικός και άξιος νικητής ο Verstappen με Red Bull που παρά την πολύ κακή του εκκίνηση, τελικά εκμεταλλεύθηκε τα λάθη και τις ατυχίες των υπολοίπων, και βρέθηκε στην πρώτη θέση, για 7η φορά στην καριέρα του, αξιοποιώντας στο μέγιστο και τις επιλογές της ομάδας του. 

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε και στις άλλες δύο θέσεις του podium καθώς με τις διαρκείς εισόδους του safety car, υπήρξε έντονος ανταγωνισμός μέχρι και την τελευταία στροφή. Τελικά 2ος βρέθηκε ένας Vettel από τα παλιά, που παρά το ότι ξεκίνησε από την τελευταία θέση, κατάφερε να φθάσει τόσο ψηλά. Στην τρίτη θέση ο Kvyat με μία Toro Rosso, ολοκληρώνοντας ένα ιδανικό αγώνα και για την Honda. 

Την δεκάδα έκλεισαν οι Stroll με Racing Point, Sainz με McLaren, Albon με Toro Rosso, Raikkonen με Alfa Romeo, Grosjean με Haas, Giovinazzi με Alfa Romeo και Magnussen με Haas. 

Έκπληξη η 11η θέση του Hamilton που ενώ ξεκίνησε πρώτος και προηγείτο άνετα μέχρι τα μέσα του αγώνα, μία έξοδος και μία ποινή που δέχθηκε για παράτυπη είσοδο στα πιτς τον έβγαλαν εκτός αγώνα και εντελώς εκτός ρυθμού. Ενώ και ο Bottas με μία έξοδο 7 γύρους πριν το τέλος κατέστρεψε το μονοθέσιό του και -κυρίως- την γιορτή της Mercedes για τα 135 χρόνια της στους αγώνες.