H Ferrari ετοιμάζεται να «δέσει» τον Carlos Sainz


Με τον Leclerc "κλειδωμένο" μέχρι και το 2024, στην Scuderia εργάζονται πυρετωδώς για να έρθει η συμφωνία με τον Ισπανό πιλότο. 

  • 25/2/2022

Η επιλογή του Carlos Sainz αποδείχτηκε «λίρα εκατό» για τους ανθρώπους της Ferrari οι οποίοι στον πρόσωπο του βλέπουν έναν πιλότο με μεγάλες προοπτικές που την ίδια στιγμή μπορεί και συνυπάρχει αρμονικά με τον Charles Leclerc.

Δεν έχει ξεχάσει κανείς, άλλωστε, τις συχνές εντάσεις που υπήρχαν μεταξύ του Sebastian Vettel και του Μονεγάσκου, δημιουργώντας «σύννεφα» στην ομάδα που επηρέαζε συνολικά την απόδοσή της.

Ο αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε: «Πρόκειται για δύο πιλότους που είναι πολύ πιο κοντά σε σχέση με ότι βλέπει κανείς απ’ έξω. Συνεργάζονται αρμονικά, υπάρχει αλληλοσεβασμός και ξέρουν ακριβώς τους ρόλους τους ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αναπτύξουμε το μονοθέσιο».

Αυτό είναι και ο λόγος που στη Scuderia εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην ανανέωση του συμβολαίου του Sainz με στόχο να έρθουν σε συμφωνία πριν από την εκκίνηση της νέας σεζόν.

Άλλωστε οι υπηρεσίες τους Leclerc είναι «κλειδωμένες» απ’ την Ferrari μέχρι και το 2024 και αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ανανέωση του διετούς συμβολαίου του Ισπανού, το οποίο εκπνέει στο τέλος του πρωταθλήματος.

O ίδιος ο Carlos Sainz πριν από λίγες μέρες δήλωσε: «Τη δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε στο μέσο των διαπραγματεύσεων. Είναι ξεκάθαρο πως τόσο εγώ όσο και η Ferrari είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας και θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί και στο μέλλον. Προσπαθούμε να φτάσουμε σε συμφωνία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει επιτευχθεί».

Παρακολουθήστε live την τρίτη μέρα των δοκιμών της Βαρκελώνης εδώ