Hamilton: Όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι με διέλυσαν


Ο Lewis Hamilton αποκάλυψε πως δε σκέφτηκε ποτέ να αποχωρήσει από τη Formula 1 μετά τον τελικό της σεζόν του 2021, αν και τόνισε πως όσα έγιναν επηρέασαν σημαντικά την ψυχολογία του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 27/10/2022

Ακόμα και έναν χρόνο μετά, ο τελικός της μάχης Lewis Hamilton και Max Verstappen στο Άμπου Ντάμπι, και τα όσα έγιναν με τη λανθασμένη χρήση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, συζητιούνται έντονα.

Μιλώντας στα media πριν το GP ΗΠΑ της περασμένης εβδομάδας, ο 7κις πρωταθλητής απάντησε σε ερώτημα για το πώς νιώθει για τα όσα έγιναν στη Yas Marina, και αν αυτά τα γεγονότα τον έφεραν ποτέ ενώπιον της απόφασης να αποχωρήσει από το σπορ:

«Νιώθω σαν να έγινε χρόνια πριν. Με διέλυσε ψυχολογικά. Αν θα εγκατέλειπα πραγματικά μετά από αυτό; Δεν τα παρατάω έτσι.

«Αυτό που με διέλυσε ήταν πως έπρεπε να πιστέψω ότι το σπορ θα έκανε κάτι τέτοιο, ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, με δεδομένο το πόσοι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις και στους οποίους βασίζεσαι.

«Περιμένεις όλα να γίνουν σωστά. Θα μπορούσε ποτέ ένα πρωτάθλημα, για το οποίο τόσοι άνθρωποι έχουν εργαστεί τόσο σκληρά, να κριθεί έτσι;

«Αυτό ήταν το θέμα. Δεν είχε να κάνει με το αν μ'αρέσει να δουλεύω με την ομάδα μου ή αν δεν μ'αρέσει να οδηγώ, ήταν μόνο αυτό... Αν μπορείς να χάσεις ένα πρωτάθλημα επειδή κάποιος μέσα από τη διοργάνωση έκανε λάθος, αυτό με έκανε να απορώ.

«Αλλά πέρασα χρόνο με την οικογένειά μου και αυτό με βοήθησε περισσότερο στο να επουλώσω τις πληγές μου. Αφιέρωσα όλο μου τον χρόνο στα παιδιά, φτιάχνοντας χιονάνθρωπους και όντας εκεί για αυτά.

«Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να ανακτήσω τις δυνάμεις μου. Αν δεν ήμουν μαζί τους, θα είχα βυθιστεί σε μία τρύπα.»