Κι εγένετο Red Bull Powertrains!


Η απόφαση των ομάδων της Formula 1 για «πάγωμα» της εξέλιξης των κινητήρων από το 2022, αποτέλεσε το έναυσμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας της Red Bull με την Honda.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/2/2021

Η Red Bull δημιούργησε τη δική της εταιρία κατασκευής κινητήρων στο Red Bull Technology Campus στο Milton Keynes μετά από συμφωνία με τη Honda για χρήση της τεχνολογίας κατασκευής  μονάδων ισχύος Formula 1 του ιαπωνικού κατασκευαστή.

Έπειτα από την απόφαση της Honda να αποχωρήσει από τη Formula 1 ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος στο τέλος του 2021, η Red Bull κατέληξε σε συμφωνία με την Honda Motor Company για τη χρήση της τεχνολογίας μονάδας ισχύος F1 της Honda από τις αρχές της σεζόν του 2022.

Η απόφαση της FIA για «πάγωμα» της εξέλιξης των μονάδων ισχύος της Formula 1 1 ισχύει από τις αρχές του 2022, άνοιξε διάπλατα την πόρτα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στην αυστριακή εταιρία και τη Honda.

Έτσι δημιουργήθηκε η Red Bull Powertrains Limited, η οποία θα στεγάζεται και θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ομάδας Formula 1 της Red Bull Racing στην Red Bull Technology Campus στο Milton Keynes. Κινητήρες της Red Bull θα χρησιμοποιεί τόσο η αυστριακή ομάδα όσο και η AlphaTauri.