Max Verstappen: Οι πρώτες δηλώσεις του πρωταθλητή


Πανευτυχής -αν κι αρχικά μπερδεμένος- ο Max Verstappen για την κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου πρωταθλήματός του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 9/10/2022

Με τη νίκη του στη Suzuka, και την πτώση του Charles Leclerc στην τρίτη θέση μετά την ποινή που δέχθηκε, ο Max Verstappen «κλείδωσε» το πρωτάθλημα με τέσσερις αγώνες να απομένουν.

Την συνειδητοποίηση της κατάκτηση του δεύτερου τίτλου του την είχε την ώρα που έκανε δηλώσεις στον Johnny Herbert, πριν το βάθρο, όπου και προέκυψε σύγχυση για το πώς ο Ολλανδός έγινε πρωταθλητής ενώ δεν ολοκληρώθηκε το 75% του αγώνα.

Περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

«Τι να πω; Είναι εκπληκτικό φυσικά,» είπε ο ίδιος. «Είναι πολύ ιδιαίτερο που το έκανα εδώ, μπροστά σε όλους τους ανθρώπους της Honda και όλους τους Ιάπωνες fans. Υπέροχο.

«Κοιτάζοντας πίσω - τώρα φυσικά έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα - τη χρονιά που έχουμε μέχρι τώρα,» είπε.

«Είναι τέλειο. Κάτι που δεν είχα φανταστεί ότι θα συνέβαινε μετά το τέλος της προηγούμενης σεζόν, ότι θα πάλευα μέχρι το τέλος και μετά θα είχα ένα τόσο καλό μονοθέσιο πάλι φέτος.

«Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους που συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία. Φυσικά, όλη η ομάδα, που βρίσκεται εδώ, αλλά και όσοι βρίσκονται πίσω στο εργοστάσιο, και εργάζονται συνεχώς στο έπακρο. Δε χάνουν ποτέ το κίνητρο να προσπαθήσουν να κάνουν το μονοθέσιο πιο γρήγορο.»

Ο Ολλανδός στάθηκε και στη συνεισφορά της Honda στην κατάκτηση των δύο συνεχόμενων τίτλων του:

«Η δουλειά που έχουμε κάνει μαζί με την Honda από την αρχή - βελτιώνοντας την απόδοσή μας συνεχώς και ραγδαία.

«Το γεγονός ότι κέρδισα δύο φορές μαζί τους είναι πολύ συγκινητικό. Ειδικά που έγινε εδώ, που είχαν όλοι την ευκαιρία να το δουν. Είμαι πολύ περήφανος που το καταφέραμε εδώ.»