McLaren και Mercedes συνεχίζουν να πορεύονται μαζί και μετά το 2026


Η McLaren με τη Mercedes ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας του για προμήθεια κινητήρων στη Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Zak Mauger/McLaren
  • 24/11/2023

Η συνεργασία McLaren και Mercedes δεν είναι πρωτοφανής - από το 1995 ως και το 2014 οι δύο εταιρείες συνεργάζονταν στη Formula 1, για πολλά χρόνια κατ' αποκλειστικότητα, με τη Mercedes να προμηθεύει με κινητήρες τη βρετανική ομάδα.

Αυτή η συνεργασία αναζωπυρώθηκε το 2021, όταν η ομάδα του Woking άφησε τη Renault για να συνεργαστεί ξανά με τους Γερμανούς με την ελπίδα να παλεύει ξανά για το πρωτάθλημα.

Η αρχική συμφωνία εκτεινόταν ως το 2026, όταν και ξεκινά η νέα εποχή για τους κινητήρες της Formula 1, όμως σήμερα ανακοινώθηκε πως έχει επεκταθεί ως το 2030.

Ο επικεφαλής της Mercedes Motorsport, Toto Wolff, δήλωσε:

«Η συνεργασία με ισχυρές ομάδες πελατών ήταν ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα: δίνει ένα σαφές ανταγωνιστικό σημείο αναφοράς, επιταχύνει την τεχνική εκμάθησή μας και ενισχύει τη συνολική επιχειρηματική εμπλοκής στην F1 για τη Mercedes-Benz. Στη McLaren είναι σκληροί και δίκαιοι αντίπαλοι από το 2021, ειδικά στο δεύτερο μισό αυτής της σεζόν. Οι δυνατές επιδόσεις της McLaren υπογραμμίζουν τη σημασία της διαφανούς και ίσης προσφοράς σε όλες τις πελατειακές μας ομάδες στο άθλημα, εάν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο δέκα ομάδων ικανών να παλέψουν για τερματισμούς στο βάθρο».