Ο George Russell στη θέση του Hamilton!


Τη μεγάλη ευκαιρία του να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να κάνει άμεσα το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έχει πλέον ο Russell, ο οποίος θα καλύψει το κενό του Hamilton στον δεύτερο αγώνα του Μπαχρέιν.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/12/2020

«Υπάρχει, όμως, κι ένας τρίτος πιλότος, η περίπτωση του οποίου δείχνει ίσως η πιο… ελκυστική απ’ όλες. Ο λόγος για τον George Russell, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει την ευκαιρία του στη Mercedes, μιας και ούτως ή άλλως είναι πιλότος της» γράφαμε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «C&D» αναφορικά με τους πιλότους που ήταν υποψήφιοι αντικαταστάτες του ευρισκόμενου σε απομόνωση Lewis Hamilton.

Κi έτσι έγινε. Η Mercedes επέλεξε τον νεαρό πιλότο που ανήκει στο δυναμικό της όμως αγωνίζεται με την Williams, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Hamilton. Ο Russell, λοιπόν, θα γίνει μόλις ο πέμπτος πιλότος στην σύγχρονη ιστορία της Mercedes, έπειτα από τους Michael Schumacher, Nico Rosberg, Lewis Hamilton και Valtteri Bottas.

Παράλληλα, ο 22άχρονος από το Νόρφολκ, θα γίνει μόλις ο τρίτος Βρετανός πιλότος στην ιστορία της Mercedes, έπειτα από τους Sir Stirling Moss και Lewis Hamilton. Στην έως τώρα καριέρα του στο motorsport έχει κατακτήσει τον τίτλο τόσο στο GP3 (2017) όσο και στη Formula 2 (2018), ενώ την τελευταία διετία με την Williams έχει συμμετάσχει έως τώρα σε 36 γκραν πρι.

Μάλιστα ο Russell έχει και το απόλυτο απέναντι στους teammates του σε κατατακτήριες έως τώρα, καθώς πέρυσι κέρδισε και στις 21 διαδικασίες τον Robert Kubica, ενώ φέτος έχει ήδη το «15 στα 15» επί του Nicholas Latifi.

«Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πιστούς συνεργάτες μας στη Williams για τη συνεργασία και την ανοιχτή σκέψη τους, καθιστώντας δυνατή την συμμετοχή του George με τη Mercedes αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι συνομιλίες με την ομάδα στο Williams ήταν θετικές και ρεαλιστικές, και αυτοί ήταν οι βασικοί παράγοντες για την επίτευξη συμφωνίας», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toto Wolff.

Και προσέθεσε: «Δεν θα είναι απλή διαδικασία ο George να κάνει τη μετάβαση από τη Williams στην W11, όμως είναι έτοιμος για αγώνες και έχει λεπτομερή κατανόηση των ελαστικών του 2020 και της απόδοσής τους σε αυτή τη γενιά μονοθεσίων. Ο George έχει δείξει εντυπωσιακή βελτίωση φέτος, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας του, και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει περίφημα μαζί με τον Valtteri».

«Λίγοι άνθρωποι έχουν την τύχη να οδηγήσουν ένα μονοθέσιο της Formula 1 κάθε χρονιά. Εγώ θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω δύο! Είμαι απίστευτα ευγνώμων στην Williams και την Mercedes γι’ αυτή την ευκαιρία. Σας ευχαριστώ όλους» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο Βρετανός, στέλνοντας τις ευχές του στον Hamilton για ταχεία ανάρρωση!

Να σημειωθεί πως τη θέση του Russell στη Williams στον αγώνα του Σακχίρ θα πάρει ο Jack Aitken, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι στο Μπαχρέιν για τη Formula 2, δίχως να έχει ελπίδες διεκδίκησης του τίτλου (είναι 12ος στη βαθμολογία), ενώ διαθέτει superlicense.