Ο «πανηγυρισμός» για την 9η θέση του de Vries στη Μόντσα έγινε viral στο Twitter (video)


Ο Ολλανδός δεν μπορούσε να βγει από το μονοθέσιο της Williams και δέχθηκε βοήθεια και... επιβράβευση από μηχανικό της ομάδας.

  • 12/9/2022

Καλύτερο ντεμπούτο στη Formula 1 δε θα μπορούσε να είχε ονειρευτεί ο Nyck de Vries. Ο 27χρονος Ολλανδός πιλότος τερμάτισε στην 9η θέση στο ιταλικό GP, δίνοντας 2 πολύτιμους βαθμούς στην Williams.

Ο πρωταθλητής της F2 το 2019 βρέθηκε… από το παράθυρο στο τιμόνι της FW44, για να αντικαταστήσει τον Alex Albon, ο οποίος διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο de Vries συμμετείχε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων οδηγών της Μόντσα με την Aston Martin, πριν έρθει η «μεταπήδησή» του στη Williams.

Τα φετινά μονοθέσια της Formula 1, με τις τελευταίες αλλαγές κανονισμών, είναι ακόμα πιο βαριά και έτσι, σε πίστες με εξαιρετικά υψηλές τελικές ταχύτητες, όπως «ο ναός της ταχύτητας», οι καταπονήσεις που δέχονται τα σώματα των πιλότων είναι τεράστιες.

Ο de Vries δεν είχε κάνει την ανάλογη προετοιμασία, κάτι λογικό αφού κλήθηκε εκτάκτως να «προβιβαστεί» σε οδηγό αγώνα και έτσι στο τέλος του grand prix δεν μπορούσε να βγει από το μονοθέσιό του. Μέσω της ενδοεπικοινωνίας, κάλεσε σε βοήθεια τους μηχανικούς της Williams, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να σηκώσει τους ώμους του!

Πράγματι, 3 μέλη της ομάδας πλησίασαν το μονοθέσιο και τον βοήθησαν με τις ζώνες ασφαλείας και το head rest. Ένας εξ’ αυτών τράβηξε από τα χέρια τον de Vries, που κατάφερε εν τέλει να σηκωθεί όρθιος και σαν «επιβράβευση» δέχθηκε και 3 φιλικά χτυπήματα στα οπίσθια, στο στιλ των πανηγυρικών στιγμιοτύπων που ορισμένες φορές βλέπουμε σε ομαδικά αθλήματα, όπως πχ το μπάσκετ.

Οι… πόνοι του Ολλανδού και το συγκεκριμένο στιγμιότυπο έδωσαν «τροφή» για διάφορα σχόλια και αντιδράσεις στο twitter. Οι περισσότεροι ανέδειξαν την επιτυχία της 9ης θέσης στο ντεμπούτο του, σε σχέση με τον Nicholas Latifi, που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να δώσει βαθμό στην Williams. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι αναρτήσεις με… προϊόντα αντιμετώπισης των πόνων στη μέση, τις αρθρώσεις και τα χέρια, κυρίως από σχετικούς επαγγελματίες, του χώρου, ενώ υπήρξαν και σχόλια για την «επιβράβευση» του μηχανικού της ομάδας.