Ο Sainz εξηγεί πώς βρέθηκε στις μπαριέρες στο FP2 του Άμπου Ντάμπι (video)


Ο Carlos Sainz είχε ένα σφοδρό ατύχημα στο FP2 του GP Άμπου Ντάμπι, εξηγώντας πώς έγινε επιβάτης στη Ferrari του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: F1/X
  • 24/11/2023

Οι δεύτερες ελεύθερες δοκιμές στη Yas Marina επηρεάστηκαν σημαντικά από δύο ατυχήματα, το πρώτο εκ των οποίων αφορούσε τον Carlos Sainz.

Ο Ισπανός βρέθηκε στο Tecpro στην έξοδο της γρήγορης, δεξιάς Στροφής 3, βγαίνοντας ευτυχώς σώος και αβλαβής μέσα από την διαλυμένη Ferrari SF-23.

«Νιώθω καλά. Ήταν μεγάλο ατύχημα, αλλά στο τέλος, με την ασφάλεια που παρέχουν αυτά τα μονοθέσια, μπορείς να βγεις ανέπαφος από τέτοια ατυχήματα,» είπε ο ίδιος μετά το πέρας της διαδικασίας.

«Προφανώς πονάω λίγο, αλλά τίποτα το ανησυχητικό.

«Σίγουρα αλλάζουμε πράγματα από το FP1 στο FP2 που ίσως επηρέασαν τα πράγματα για να έχω αυτό το ατύχημα, αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

«Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να ελέγξω το μονοθέσιο. Έχασα τον έλεγχο και μετά μετετράπην σε επιβάτης, κι εύχεσαι να είχες κάνει κάτι διαφορετικά.»

Και συνέχισε:

«Για κάποιο λόγο, η πίστα έχει αλλάξει ανά τα χρόνια, έχουν προκύψει δύο σαμαράκια. Το ένα βρίσκεται στην έξοδο της Στροφής 2 και το άλλο στην είσοδο της Στροφής 3, που με τα μονοθέσια αυτής της γενιάς επηρεάζει την ισορροπία τους σημαντικά.

«Παραλίγο να έχω ατύχημα στο FP1, κι έπρεπε να αλλάξω ορισμένα πράγματα στο setup και στο πώς περνάω αυτή τη στροφή για να το αποφύγω.

«Για κάποιο λόγο και πάλι, με έπιασε προ εκπλήξεως στον συγκεκριμένο γύρο. Θα πρέπει να ήταν η γωνία με την οποία πέρασα από εκείνο το σημείο.

«Το έχουμε δει ξανά στο παρελθόν με αυτά τα μονοθέσια πόσο εύκολα αυτά τα σαμαράκια μπορεί να έχεις σοβαρό ατύχημα.»

Πηγή φωτογραφίας: F1/X

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Αλλαγές στα sprint το 2024, μένουν οι θερμαντικές κουβέρτες

McLaren και Mercedes συνεχίζουν να πορεύονται μαζί και μετά το 2026