Οι νικητές και οι χαμένοι του Grand Prix στο Μπαχρέιν


Ένα 24ωρο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας του πρώτου αγώνα της χρονιάς εστιάζουμε σε αυτούς που έκλεψαν την παράσταση και σε αυτούς που θέλουν να ξεχάσουν… asap το τριήμερο.

  • 21/3/2022

O πρώτος αγώνας της Formula 1 για το 2022 πέρασε στην ιστορία με τη Ferrari να είναι η μεγάλη νικήτρια βλέποντας τους πιλότους της να ανεβαίνουν στα δύο ψηλότερα σκαλιά του βάθρου. Σχεδόν ένα 24ωρο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας και με τους παλμούς να έχουν επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα, εντοπίζουμε τους μεγάλους νικητές αλλά και τους χαμένους, έτσι όπως προέκυψαν από την παρουσία τους στην πίστα του Μπαχρέιν.

Νικητής: Ferrari/Charles Leclerc

Η πρώτη νίκη στη νέα εποχή της ήρθε με τον επιβλητικό τρόπο. Η F1-75 ήταν το πιο γρήγορο και πιο αξιόπιστο μονοθέσιο μέσα στην πίστα και αυτό αποτυπώθηκε από τους 44 βαθμούς που έβαλε στο σακούλι της η Scuderia με το «καλημέρα» του Πρωταθλήματος. O Μονεγάσκος έδειξε ότι θα δώσει σκληρή μάχη για τον τίτλο του Πρωταθλητή και πρέπει να τον θεωρούμε μεταξύ των φαβορί, αν και ο Mattias Binotto θέλει να κρατήσει… χαμηλά την μπάλα.

Χαμένος: Red Bull

«Ο χειρότερος εφιάλτης». Έτσι χαρακτήρισε την εμφάνιση της Red Bull ο Christian Horner και προφανώς κανείς δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει υπερβολικό. Τα δύο μονοθέσια της Red Bull δεν άντεξαν μέχρι τον τερματισμό, με τα προβλήματα να εμφανίζονται σαν «Λερναία Ύδρα».  Αντί λοιπόν για 30 βαθμούς, η Red Bull έκλεισε τον αγώνα με «κουλούρι» και πλέον πρέπει να βάλει τα δυνατά της ώστε να βρει λύσεις και να ανακάμψει. Δυστυχώς, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον επόμενο αγώνα δεν είναι μεγάλο αφού τα μονοθέσια θα μπουν στην πίστα της Τζέντα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για μεγάλες αλλαγές

Νικητής: Lewis Hamilton/Mercedes

Ποιος περίμενε τις προηγούμενες μέρες ότι ο Lewis Hamilton θα ανέβαινε τελικά στο βάθρο του Μπαχρέιν; Η αλήθεια είναι ότι ούτε οι άνθρωποι της Mercedes δεν έτρεφαν ελπίδες, με τον ίδιο τον Βρετανό να δηλώνει πριν την εκκίνηση πως θα είναι ευχαριστημένος αν διατηρήσει μέχρι το τέλος την πέμπτη θέση. Τελικά, όμως, η τύχη του χαμογέλασε και η εγκατάλειψη των Red Bull έφεραν τον Hamilton στο τρίτο σκαλί και τον ομόσταυλό του, George Russel, στην αμέσως επόμενη θέση. Κάποιοι στα social media έκαναν λόγο για «Θεία Δίκη» μετά τα περυσινά και τον τρόπο που έκλεισε η σεζόν. Όπως και να έχει η Mercedes μέσα από την «αναμπουμπούλα» και παρά τον προβληματικό ρυθμό, βγήκε κερδισμένη και πήρε βαθιά ανάσα μέχρι να βρει λύσεις.

Χαμένος: McLaren

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η McLaren είναι μεγάλα και οι άνθρωποί της το γνωρίζουν καλά. Ο Lando Norris σε τοποθέτησή του ξεκαθάρισε πως η βελτίωση δεν μπορεί να έρθει μέσα λίγες μέρες και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί στους επόμενους αγώνες. Η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη και αυτό μπορεί να το καταλάβει εύκολα κάποιος από τα «μηδενικά» στους πίνακες της βαθμολογίας αλλά κυρίως από τον  τρόπο με τον οποίο κινείται η MCL36 στην πίστα. 

Νικητής: Kevin Magnussen/ Haas

Ονειρική ήταν η επιστροφή του Δανού στα «λημέρια» της Formula 1 αφού το Μπαχρέιν του έδωσε τη ευκαιρεία να ζήσει το δικό του παραμύθι και να τερματίσει στην 5η θέση, δύο θέσεις πιο ψηλά από την εκκίνησή του. H χαρά του δεν μπορούσε να κρυφτεί μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον ίδιο να δηλώνει ότι θεωρεί το μονοθέσιο της Haas το ταχύτερο πίσω από τις τρεις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Ακόμα και αν κάποιοι θεωρούν υπερβολική αυτή τη δήλωση το αποτέλεσμα είναι ότι ο ίδιος έδωσε 10 πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του και πλέον βλέπουν με διαφορετικό μάτι τη συνέχεια.

Χαμένος: Aston Martin

Μπορεί η Mercedes να ήταν μεταξύ των ομάδων που χαμογέλασαν ωστόσο καμία από τις ομάδες που υποστηρίζει με κινητήρες δεν είχαν την ίδια τύχη. Μία από τις μεγάλες χαμένες ήταν η Aston Martin η οποία δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό τόσο με τον Stroll όσο και με τον Hulkenberg (κλήθηκε να αντικαταστήσει τελευταία στιγμή τον Sebastian Vettel) αφού αμφότεροι τερμάτισαν στην ουρά χωρίς να πείσουν κανέναν με την παρουσία τους.