Ποινή για τον Verstappen για το συμβάν με τον Hamilton


O Max Verstappen τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες για την επαφή με τον Lewis Hamilton στο Ιταλικό GP.

  • 12/9/2021

Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Max Verstappen ήταν κατά βάση υπαίτιος για την επαφή του με τον Lewis Hamilton στο πρώτο chicane της Μόντσα, που είδε αμφότερους να μένουν εκτός αγώνα.

Έτσι, απέδωσαν ποινή 3 θέσεων στο grid για τον Ολλανδό στο επικείμενο Ρωσικό Grand Prix.

«Το αυτοκίνητο 44 [Hamilton] έβγαινε από τους λάκκους», ανέφεραν οι αγωνοδίκες στο σημείωμά τους. «Το αυτοκίνητο 33 [Verstappen] ήταν στην ευθεία. Στο σημείο των 50 μέτρων πριν από τη στροφή 1, το αυτοκίνητο 44 ήταν σημαντικά μπροστά από το αυτοκίνητο 33. Το αυτοκίνητο 33 φρενάρισε αργά και άρχισε να κινείται παράλληλα με το αυτοκίνητο 44, αν και σε κανένα σημείο της ακολουθίας το αυτοκίνητο 33 δεν προχωρά πιο μπροστά από ακριβώς πίσω από τον μπροστινό τροχό του αυτοκίνητο 44.

«Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 ισχυρίστηκε ότι η αιτία του συμβάντος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου 44 άνοιξε τη γραμμή του μετά την πρώτη στροφή και να τον «κλείνει» στην κορυφή της δεύτερης στροφής. Ο οδηγός του αυτοκινήτου 44 ισχυρίστηκε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 προσπάθησε να περάσει πολύ αργά και θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει τη στροφή είτε υποχωρώντας νωρίτερα, είτε στρίβοντας αριστερά πίσω από το κράσπεδο.

«Οι αγωνοδίκες παρατήρησαν σε βίντεο CCTV ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου 44 οδηγούσε μια γραμμή αποφυγής, αν και η θέση του έκανε το αυτοκίνητο 33 να βγει στο χαλίκι. Περαιτέρω, οι αγωνοδίκες παρατήρησαν ότι το αυτοκίνητο 33 δεν ήταν καθόλου δίπλα στο αυτοκίνητο 44 έως ότου μπήκε σημαντικά στη στροφή 1. Κατά τη γνώμη των αεροσυνοδών, αυτός ο ελιγμός επιχειρήθηκε πολύ αργά για να έχει ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 «το δικαίωμα στον αγωνιστικό χώρο».

«Ενώ το αυτοκίνητο 44 θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί περισσότερο από το κράσπεδο για να αποφύγει το συμβάν, οι διαχειριστές διαπίστωσαν ότι η θέση του ήταν λογική και ως εκ τούτου διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 ήταν κυρίως υπεύθυνος για το περιστατικό.

«Ερχόμενοι στο πέναλτι, οι διαχειριστές τονίζουν ότι έχουν εξετάσει μόνο το ίδιο το περιστατικό και όχι τις συνέπειές του».