«Πράξαμε σωστά!» - Η Ferrari υπερασπίζεται σθεναρά τη στρατηγική στον Sainz


Μπορεί η επιλογή της Ferrari να φέρει τον Carlos Sainz στα pits να εξόργισε τον Ισπανό, όμως για την ομάδα παραμένει η σωστή απόφαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 29/5/2023

Στο 33ο γύρο, η Ferrari κάλεσε τον Carlos Sainz στα pits, έναν γύρο μετά τον Esteban Ocon, τον οποίο ακολουθούσε κατά πόδας από την αρχή του αγώνα, ενώ έκανε και μερικές απέλπιδες προσπάθειες να τον περάσει, με μία εξ αυτών να τον βρίσκει με σπασμένη αεροτομή.

Αυτή η απόφαση, όμως, δυσαρέστησε τον οδηγό, καθώς μετά και τη δική του στάση συνέχισε να βρίσκεται πίσω από τον Γάλλο.

«Τι σκ***; Για αυτό ακριβώς μιλούσα,» είπε μαινόμενος στην ενδοεπικοινωνία ο Ισπανός, κι όταν η ομάδα του είπε πως η απόφαση αυτή ήρθε για να καλυφθούν από τον Lewis Hamilton, απάντησε: «Δε με νοιάζει για τον Hamilton.»

Αργότερα, ο ίδιος είπε:

«Ήμουν πολύ γρήγορος στον γύρο εισόδου και ένιωθα πως είχα ταχύτητα για να βγω στην πίστα έχοντας καθαρό αέρα. Έκανα όλη τη διαχείριση του αγώνα. Όταν ξαφνικά μου είπαν να μπω στα pits, εκνευρίστηκα.»

Ο επικεφαλής της Scuderia, Fred Vasseur, έσπευσε να υπερασπιστεί αυτή την απόφαση:

«Ήταν μία καλή απόφαση στη στρατηγική, γιατί όταν του ζητήσαμε να μπει στα pits θέλαμε να μη χάσουμε την θέση από τον Hamilton.

«Η θέση που έχει στην πίστα είναι σημαντική εδώ. Θα ήταν καλύτερο να τον κρατήσουμε εκτός αν δεν υπήρχε ο φόβος να χαθεί η θέση από τον Hamilton, αλλά δεδομένων των συνθηκών ήταν μία καλή απόφαση.»