Sainz: «Δεν υπάρχει νο.1 και νο.2 οδηγός στη Ferrari»


Ο Carlos Sainz τονίζει πως, όντας οδηγός της Ferrari, προτεραιότητα έχει η ομάδα, κι όχι κάποιος εκ των οδηγών της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Scuderia Ferrari Press Office
  • 3/10/2023

Παραδοσιακά, η Ferrari λειτουργούσε με τη λογική της σαφούς ιεράρχησης των οδηγών της, έχοντας τον έναν σε προτεραιότητα έναντι του άλλου.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα επιτυχημένης στρατηγικής τέτοιου τύπου ήρθε την 5ετία 2000-2004, με τον Michael Schumacher σε πρώτο ρόλο, και τον Rubens Barrichello σε δευτερεύοντα, υποστηρικτικό.

Τα χρόνια έχουν περάσει, όμως, κι ο ερχομός του Frederic Vasseur στον ρόλο του επικεφαλής της Scuderia φαίνεται πως έχει αλλάξει τη νοοτροπία στο Μαρανέλο, κάτι που ήρθε να τονίσει κι ο Carlos Sainz, μιλώντας σε ισπανικά Μέσα:

«Ο κόσμος πιστεύει ότι παλεύουμε για την θέση του πρώτου και του δεύτερου οδηγού στην ομάδα, αλλά αυτό δεν το λένε τα συμβόλαιά μας, νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η Ferrari. Αν βάλεις πρώτα την ομάδα, όλα τ' άλλα έρχονται μετά. Εδώ δεν υπάρχει νο.1 και νο.2 οδηγός, αυτό που θέλουμε είναι η Ferrari να κερδίζει, έτσι ήταν κι έτσι θα είναι πάντα.

«Όταν είσαι στη Ferrari, αυτή γίνεται η προτεραιότητά σου. Θα υπάρχουν αγώνες που θα είσαι μπροστά από τον teammate σου, άλλοι που θα είσαι πίσω, και άλλοι που θα πρέπει να τον βοηθήσεις ή να σε βοηθήσει. Έτσι έχει πάει η κατάσταση όλη τη χρονιά, όσο κι αν προσπαθεί ο κόσμος να βρει νο.1 και νο.2 οδηγό.»