Στα γέλια ξέσπασαν Verstappen, Hamilton και Russell με τη στρατηγική της Ferrari (video)


Η Ferrari επέλεξε για άλλη μία φορά μία ανορθόδοξη στρατηγική στο χτεσινό GP Ουγγαρίας, με τους Verstappen, Hamilton και Russell να αντιδρούν βλέποντας την επανάληψη του αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 1/8/2022

Η Ferrari, με τους Carlos Sainz και Charles Leclerc να ξεκινούν το GP Ουγγαρίας από τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα, υιοθέτησε μία αρκετά αμφιλεγόμενη στρατηγική κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ξεκινώντας με τη μεσαία γόμα, ο Leclerc χρειάστηκε να κάνει μία παραπάνω αλλαγή ελαστικών, αφού η Ferrari επέλεξε τη σκληρή γόμα στο δεύτερο pit stop. Ο Μονεγάσκος έχασε έτσι πολύτιμο χρόνο, καθώς η σκληρή γόμα απέδιδε πολύ χειρότερα απ' ό,τι η μεσαία. Αυτό έκανε τη Ferrari να τον ξανακαλέσει στα pits, για ένα τρίτο pit stop, αυτή τη φορά αλλάζοντας στην μαλακή γόμα.

Η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο Leclerc να χάσει την πρωτοπορία του αγώνα και να τερματίσει έκτος, μένοντας πλέον 80 βαθμούς πίσω από τον Verstappen στην κατάταξη του Πρωταθλήματος οδηγών.

Στο 'cool down room', που μεταφέρονται οι οδηγοί που έχουν τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις, μετά τον αγώνα, ο LewisHamilton, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση, παρακολουθώντας σε επανάληψη κάποια στιγμιότυπα του αγώνα, ρώτησε τους Verstappen και Russell με έκπληξη: «[Η Ferrari] ήταν με τα σκληρά [ελαστικά];», με τους δύο οδηγούς να απαντούν καταφατικά, γελώντας.

Δείτε παρακάτω το στιγμιότυπο: