Τα έβαψαν... μαύρα στη Mercedes


ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ FORMULA 1, ΚΑΘΩΣ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΗΜΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

  • 29/6/2020

Είναι γεγονός ότι η Mercedes μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις με σπουδαία σημειολογία. Κι αυτή τη φορά η όλη κουβέντα περί ρατσισμού δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που στις τάξεις τους έχουν τον πρώτο στην ιστορία μαύρο πιλότο της Formula 1, τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Lewis Hamilton.

Η Mercedes, λοιπόν, ανακοίνωσε πως σε μια προσπάθεια διάδοσης της σημαντικότητας που έχει για την ανθρωπότητα η καταπολέμηση κάθε είδους ρατσιστικού φαινομένου, τα μονοθέσιά της φέτος δεν θα είναι ασημί, αλλά μαύρα! Μάλιστα στο halo και των δύο μονοθεσίων θα αναγράφεται το μήνυμα «end racism».

Επί της ουσίας είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Mercedes στη Formula 1 που τα μονοθέσια της γερμανικής ομάδας δεν θα είναι ασημένια, αλλά θα έχουν άλλο χρώμα.

Μοναδική εξαίρεση είχε αποτελέσει το (καταστροφικό, από πλευράς αποτελεσμάτων) γερμανικό γκραν πρι του 2019, στο οποίο η Mercedes είχε βάψει το μπροστινό μέρος των δύο μονοθεσίων της λευκό.

Με αυτόν τον τρόπο η Mercedes θέλησε να δώσει ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό 125 χρόνων από την «παρθενική» συμμετοχή της σε αγώνα αυτοκινήτων, η οποία ήταν στις 22 Ιουλίου του 1894 στη διαδρομή από το Παρίσι στη Ρουέν με οδηγό τον Emile Roger. Τότε το αυτοκίνητο της Mercedes λευκό.