Τι ονειρεύεται ο Lewis Hamilton για το μέλλον της F1;


Η ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση που επιδεικνύει ο \lewis Hamilton σε ζητήματα ισότητας των δύο φύλων και γενικά φυλετικών διακρίσεων, είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη. 

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/4/2022

Ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής πολλές φορές έχει αναφερθεί στον ρόλο των γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και στη ζωή του γενικότερα. Μην ξεχνάμε ότι το δεξί χέρια του εδώ και πολλά χρόνια είναι η Angela Cullen.

Με αφορμή, λοιπόν, την εκδήλωση της Alpine στους δρόμους της Τζέντα προ του αγώνα της Σαουδικής Αραβίας, όπου η Abbi Pulling και η Aseel Al Hamad οδήγησαν για πρώτη φορά ένα μονοθέσιο της F1 σε δημόσιους δρόμους, ο Hamilton επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της συμμετοχής γυναικών οδηγών στη Formula 1.

Από το 2019 η είσοδος των γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ενισχύθηκε περαιτέρω με τη δημιουργία του Πρωταθλήματος W Series, μιας κατηγορίας μονοθέσιων αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες. Καθώς ορισμένες γυναίκες οδηγοί εντάχθηκαν πρόσφατα στις ακαδημίες των διαφόρων ομάδων της F1, η επιστροφή μιας γυναίκας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα μπορούσε να είναι πιο κοντά.

Ο Hamilton μίλησε γι’ αυτό στους μαθητές του Mulberry Schools Trust Group, λέγοντας πως «100% μπορεί μια γυναίκα να γίνει οδηγός αγώνων και έχουμε το W Series που φέρνει στο προσκήνιο πολλές σπουδαίες γυναίκες οδηγούς αυτή τη στιγμή. Ελπίζω ότι τουλάχιστον μία ή  και περισσότερες, θα φτάσουν τελικά στη Formula 1».