Το GP Μεξικού πίσω από τις κάμερες (Photo Album)


Ο L. Hamilton κατέκτησε μια ακόμα ανέλπιστη νίκη, βλέποντας την Ferrari να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει το γεγονός ότι και τα δύο μονοθέσιά της εκκινούσαν από την πρώτη σειρά του grid.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/10/2019

Πλούσιο θέαμα και ουκ ολίγες ανατροπές επεφύλασσε το Gran Prix του Μεξικού αποζημιώνοντας όσους παρακολούθησαν την αγωνιστική δράση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Ο M. Verstappen πανηγύρισε έστω και για λίγες ώρες τη δεύτερη pole position της καριέρας του έως ότου οι αγωνοδίκες να τον τιμωρήσουν με ποινή τριών θέσεων στο grid και να προσφέρουν την πρώτη σειρά της εκκίνησης στις δύο Ferrari.

Ο C. Leclerc βρέθηκε πολύ κοντά σε μια ακόμα νίκη ωστόσο ένα καταστροφικό pit stop του στέρησε την ευκαιρία να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο L. Hamilton έδωσε για πολλοστή φορά τις δικές του απαντήσεις, κερδίζοντας έναν αγώνα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει.

Αντιθέτως, ο S. Vettel κλήθηκε να υπερασπιστεί την τιμή της Ferrari χωρίς παρόλα αυτά να καταφέρει να απειλήσει στους τελευταίους γύρους του αγώνα το ασημένιο βέλος του Βρετανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, o οποίος πήρε μια ανέλπιστα άνετη νίκη.

Εμφανώς επηρεασμένος από τη σφοδρή σύγκρουση κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, O V. Bottas έμεινε στην τρίτη θέση του Μεξικανικού GP, βλέποντας τις πιθανότητες κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος να μειώνονται δραματικά.

Η συνέχεια θα δοθεί στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όπου ο L. Hamilton είναι κάτι παραπάνω από πιθανόν να πανηγυρίσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του.