Τρίτος κινητήρας για τον Alonso ενόψει GP Αυστραλίας


Η Alpine θα αλλάξει για δεύτερη φορά τον κινητήρα στο μονοθέσιο του Fernando Alonso, μετά την εγκατάλειψη του Ισπανού στον αγώνα της Τζέντα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/4/2022

Η σεζόν ξεκινά δύσκολα για τον Fernando Alonso, που μετά από δύο μόλις αγώνες, θα πρέπει να περάσει στον τρίτο κινητήρα του.

Μετά το GP Μπαχρέιν, η Alpine αποφάσισε να αλλάξει τη ΜΕΚ στο μονοθέσιο του Ισπανού για προληπτικούς λόγους, καθώς είχε παρατηρήσει διαρροή υγρών.

Με την εγκατάλειψη στη Σαουδική Αραβία, η ομάδα εντόπισε πρόβλημα στην αντλία του νερού στη μονάδα ισχύος του 2 φορές πρωταθλητή, αναγκάζοντάς την να αντικαταστήσει για ακόμα μία φορά το κινητήριο σύνολο στην Α522.

Ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, εξήγησε τι συνέβη στην Auto Hebdo:

«Δεν είναι ο κινητήρας το πρόβλημα, αλλά η αντλία νερού.

«Αυτό οδήγησε στην απώλεια ψύξης και σε μία σειρά άλλων αστοχιών, καθώς τα λιπαντικά άρχισαν να υπερθεμαίνονται, κάτι που προκάλεσε αρκετή ανησυχία στην ομάδα.

«Ο Fernando μπορούσε να συνεχίσει να οδηγεί και ο κινητήρας λειτουργούσε, αλλά όχι σε ιδανικές συνθήκες. Προτιμήσαμε να εγκαταλείψει.

«Το πρόβλημα είναι πως η αντλία του νερού είναι μέσα στον κινητήρα, κι αφού διαλύθηκε, έπεσα μέσα του.

«Αν επιλέγαμε να την επισκευάσουμε, θα σπάγαμε τη σφραγίδα της FIA. Οπότε για εμάς αυτός ο κινητήρας δεν μετράει πια. Έχουμε έναν λιγότερο κινητήρα.»