Verstappen και Tsunoda κάνουν κόντρες με την... όπισθεν (video)


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Max Verstappen, προετοιμάζεται για το τοπικό του Grand Prix κάνοντας κόντρες με τον Yuki Tsunoda, με έναν -όχι και τόσο- συνηθισμένο τρόπο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 31/8/2022

Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το Grand Prix Ολλανδίας με έναν ασυνήθιστο τρόπο, κάνοντας κόντρες με τον Yuki Tsunoda. Οι δύο πιλότοι έκαναν γύρους στην πίστα του Zandvoort με την όπισθεν, φτάνοντας ταχύτητες έως και 120 kmh!

Οι αγώνες με την όπισθεν μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένοι, υπάρχουν όμως οχήματα που επιτρέπουν τέτοιες κόντρες. Από ένα τέτοιο πήραν στα χέρια τους, Verstappen και Tsunoda, προσφέροντας έναν εντυπωσιακό αγώνα. 

Μία Ολλανδική εταιρεία ονόματι DAF, εξόπλισε, κατά τη δεκαετία του '70, τα οχήματά της με ένα CVT σύστημα μετάδοσης που είχε μόνο δύο σχέσεις:πρώτη και όπισθεν. Οι δύο ταχύτητες του οχήματος προσέφεραν την ίδια ακριβώς δύναμη, κάνοντας τα ιδανικά για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο πιλότοι «κοντράρονται» μεταξύ τους, καθώς έχουν αναμετρηθεί ξανά πριν το GP του Μαϊάμι, όπου ο Tsunoda είχε κατατροπώσει τον Verstappen σε έναν αγώνα με buggies, σε βάλτο στη Φλόριντα.

Αυτή τη φορά, ο Verstappen κατάφερε να κάνει το 1-1 στο σκορ, κατακτώντας την pole position, όταν ο Tsunoda υπερεκτίμησε τις ικανότητές του στην όπισθεν, προσκρούοντας με το DAF πάνω σε έναν τοίχο. Στον αγώνα, ο Verstappen πήρε τη νίκη, καταφέρνοντας να ελιχθεί ανάμεσα από τα εμπόδια της διαδρομής με επιτυχία, σε μικρότερο χρόνο από τον Ιάπωνα αντίπαλό του.

Ο Verstappen ειπε: «Είχα δει κάποια video στο YouTube πρωτύτερα, και πίστευα ότι θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να ζήσω την εμπειρία των αγώνων με όπισθεν από πρώτο χέρι. Διασκεδάσαμε πολύ και νομίζω ότι ήταν μια πολύ σταθερή επίδοση. Δεν έχω ξαναοδηγήσει ποτέ τόσο γρήγορα με την όπισθεν, εννοείται όλοι τη χρησιμοποιούμε που και που, αλλά πολύ πολύ αργά, οπότε αυτό ήταν μία νέα εμπειρία. Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει τα 120 kmh! Νομίζω ότι για την ώρα θα προτιμήσω την κανονική οδήγηση. Ώρα για την επόμενή μας πρόκληση!»

Ο Tsunoda συμπλήρωσε: «Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ κάτι σαν αυτό, σίγουρα ήταν μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία και διασκέδασα πολύ, παρά το ατύχημα. Ήταν τέλειο που ανταγωνίστηκα ξανά τον Max, μετά τη νίκη μου στα Swamp Buggy έχουμε πλέον από μία νίκη ο καθένας, οπότε θα δούμε ποιός θα είναι ο επόμενος αγώνας! Αλλά για τώρα, κοιτάμε μπροστά στο Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο στο Zandvoort, μου άρεσε πολύ η πίστα πέρσι και ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά εκεί. Μου αρέσει το πόσο απαιτητικές είναι αυτές οι κεκλιμένες στροφές, και οι Ολλανδοί fans είναι εκπληκτικοί. Θυμάμαι να βρίσκομαι στο grid πέρσι πριν την εκκίνηση και να ακούω τους fans να ζητωκραυγάζουν με τον ήχο των κινητήρων, ήταν μία καταπληκτική ατμόσφαιρα.»

Δείτε το video...