Verstappen: «Το αυτοκίνητο ασφαλείας πάει σαν… χελώνα»


Εκτός από τον Ολλανδό, δυσκολίες στο να διατηρήσει ζεστά τα ελαστικά του εξέφρασε και ο νικητής Charles Leclerc.

  • 11/4/2022

Αρκετά εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Max Verstappen μετά τον αγώνα στο Albert Park της Αυστραλίας αφού δεν μπόρεσε να τερματίσει και έτσι άνοιξε η ψαλίδα με τον πρωτοπόρο Charles Leclerc. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του βρέθηκε και η Aston Martin Vantage που εκτελεί χρέη safety car, με τον Ολλανδό να τονίζει ότι κινείται σε αργό ρυθμό και αυτό δεν επιτρέπει στους οδηγούς να ζεστάνουν με αποτελεσματικό τρόπο τα ελαστικά τους όσο βρίσκεται στην πίστα.

«Είναι απίστευτο το πόσο αργά κινείται. Θυμίζει χελώνα! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να οδηγούμε τόσο αργά. Πρέπει να ερευνηθεί. Είναι σίγουρο ότι το προηγούμενο αυτοκίνητο ασφαλείας, η Mercedes-AMG GT Black Series, ήταν πολύ πιο γρήγορο. H Aston Martin είναι αργή. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο οδηγούμε όταν είμαστε πίσω του».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του νικητή Charles Leclercμε πιο ήρεμη διάθεση σε σχέση με την τοποθέτηση του πιλότου της Red Bull.

Ο Μονεγάσκος σημείωσε και αυτός το πρόβλημα, ωστόσο αναγνώρισε κάποια ελαφρυντικά στον οδηγό ασφαλείας Bernd Maylander «Για να είμαστε ειλικρινείς ήταν πάρα πολύ δύσκολο όταν βρεθήκαμε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας ειδικά με τη σκληρή γόμα που χρησιμοποιούσαμε όλοι οι οδηγοί».

«Δυσκολεύτηκα πολύ να κρατήσω ζεστά τα ελαστικά μου και θα πρέπει να παραδεχτώ πως ήθελα και εγώ να διαμαρτυρηθώ. Μετά όμως ενημερώθηκα για το πόσο πολύ γλιστρούσε το safety car στις στροφές και κατάλαβα πως ο οδηγός δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Είναι πάντως αλήθεια πως τη δεδομένη στιγμή είναι δύσκολο να διατηρήσει κάποιος τη θερμοκρασία στα ελαστικά όταν κινείται πίσω από το safety car».