Μάγκες οι Charles Leclerc και Lewis Hamilton!


Οι πρωταγωνιστές του γκραν-πρι του Μπαχρέιν απέδειξαν ότι η Formula 1 είναι εντελώς διαφορετικό σπορ απ’ όλα τα υπόλοιπα…

Θέλει μεγάλα «κότσια» για να παραδεχθείς δημοσίως ότι ο αντίπαλός σου ήταν καλύτερος από εσένα και ότι θα έπρεπε αυτός να είχε πάρει τη νίκη. Σπάνιο φαινόμενο, ειδικά στις ημέρες του επαγγελματικού αθλητισμού, ο οποίος πολλάκις χαρακτηρίζεται από τις λεγόμενες «επαγγελματικές νίκες».

Όμως η Κυριακή που πέρασε ήταν μια τρανή απόδειξη ότι το motorsport (γενικά) και η Formula 1 9ειδικά) δεν είναι όπως όλα τα υπόλοιπα αθλήματα. Είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι που ξεχωρίζει, κάτι στο οποίο δεν χωρούν (και δεν πρέπει να χωρούν) οπαδισμοί κάθε είδους.

Διότι όταν ένας πεντάκις Παγκόσμιος πρωταθλητής όπως ο Lewis Hamilton δηλώνει δημοσίως πως ο Charles Leclerc θα έπρεπε να ήταν ο νικητής του αγώνα στο Μπαχρέιν και πως στο μέλλον θα πανηγυρίσει πολλές νίκες στη Formula 1, δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο για να καταλάβεις πως σε αυτό το σπορ κάτι διαφορετικό συμβαίνει.

Είμαι σίγουρος πως ο Hamilton δεν έκανε αυτή τη δήλωση μόνο και μόνο για να «κερδίσει» τους «φαν» του Μονεγάσκου. Δεν το έχει ανάγκη ο Βρετανός. Ο Hamilton τη στιγμή που προσπερνούσε τον Leclerc του έκανε νόημα με το χέρι, σαν να απολογούνταν τρόπον τινά για το… αναγκαίον αυτής της κίνησης.

Δεν περίμενε, λοιπόν, να έρθει η ώρα του team radio ή των δηλώσεων στις κάμερες για να κάνει τη δημόσια τοποθέτησή του. Του βγήκε από μέσα του, ίσως διότι εκείνη τη στιγμή γύρισε και ο χρόνος πίσω και είδε στο πρόσωπο του Leclerc τον εαυτό του πριν από 12 χρόνια, όταν στη Αυστραλία το 2007 ήταν μόλις 22 ετών και στοπ ντεμπούτο του στη Formula 1 ανέβαινε για πρώτη φορά στο βάθρο.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, όμως το moto του Hamilton δεν άλλαξε: still I rise. Και κατάλαβε ότι αυτός ο (σχεδόν) αμούστακος πιτσιρικάς είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα. Το ήξερε ο Hamilton. Το ήξεραν όλοι στη Formula 1. Περίμεναν, όμως, να διαπιστώσουν και πως υπό πίεση θα τα κατάφερνε ο Charles. Και τα κατάφερε.

Ένα νέο «αστέρι» γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του Μαρτίου του 2019 στο Μπαχρέιν. Ένα «αστέρι» λαμπερό, το οποίο με τον τρόπο του «υποχρέωσε» και τα άλλα «αστέρια», αυτά της Mercedes, να του βγάλουν το καπέλο. Αλλά και του teammate του, ο οποίος επίσης υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Μονεγάσκου, μολονότι είναι ξεκάθαρο πως αυτή η σύγκριση δεν τον ευνοεί.

Μάγκες όλοι τους, λοιπόν. Καθένας για διαφορετικό λόγο, όμως όλοι τους είναι μάγκες. Και τους αξίζει να βρίσκονται στην κορυφαία μορφή του παγκοσμίου motorsport…